Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Vláčna zemiaková bábovka s hruškami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vláčna zemiaková bábovka s hruškami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vláčna zemiaková bábovka s hruškami Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte doma zvyšky varenej zeleniny, ako sú zemiaky, môžete ich využiť na prípravu netradičnej, no veľmi chutnej bábovky. Varené zemiaky totiž pridajú ceste jemnú vlhkosť a vláčnosť, čo robí dezert ešte lahodnejším. Navyše, spojenie čokolády a kompotovaných hrušiek v tomto recepte vytvára skvelú kombináciu, ktorá osloví každého.

reklama:

Suroviny

  • 120 g masla
  • 110 g cukru
  • 2 vajcia
  • 2 stredné uvarené zemiaky
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 200 g varenej čokolády
  • 2 kompotované hrušky
  • maslo na vymazanie formy
  • hrubá múka na vysypanie formy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava surovín: Začnite tým, že si uvaríte dve stredne veľké zemiaky v šupke, nechajte ich vychladnúť, ošúpte a jemne nastrúhajte. Zvyšnú čokoládu (150 g) roztopte vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke, a po roztopení ju nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Zvyšných 50 g čokolády nakrájajte na malé kúsky.

2. Krok

Príprava cesta: V miske vyšľahajte maslo s cukrom do jemnej peny. Potom pridajte vajíčka, múku, prášok do pečiva a jemne nastrúhané zemiaky. Pridajte aj roztopenú čokoládu a nakrájané hrušky spolu s kúskami čokolády. Všetky suroviny jemne premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.

3. Krok

Pečenie: Cesto vlejte do formy na bábovku, ktorú ste predtým vymastili maslom a vysypali múkou. Pečte pri 180 °C približne 40 minút, alebo až kým bábovka nebude zlatohnedá a špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá.

4. Krok

Finálne úpravy: Po upečení nechajte bábovku úplne vychladnúť. Potom ju môžete preliať čokoládovou polevou, ak chcete dosiahnuť extra čokoládovú chuť, alebo ju jednoducho posypte práškovým cukrom.

reklama:

Tento recept je ideálny spôsob, ako zužitkovať zvyšky varenej zeleniny a zároveň pripraviť dezert, ktorý sa bude páčiť celej rodine. Bábovka je jemná, vláčna a plná chutí, ktoré sa perfektne dopĺňajú.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

49 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.