- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Vojvodské zemiaky
Vojvodské zemiaky
reklama:
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
reklama:
Suroviny
- 1 kg zemiakov
- 50 g oleja
- 4 žĺtky
- 40 ml smotany na šlahanie
- 20 g strúhaného parmezánu
- soľ
- štipka muškátového orieška
- mleté čierne korenie
reklama:
Postup prípravy
1. Krok
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny a varíme do mäkka,zlejeme ,pridáme olej a ľahko osmažíme.
2. Krok
Do zemiakov pridáme smotanu,žĺtky,syr,soľ,korenie a muškátový oriešok a všetko zmixujeme na hladkú kašu.
3. Krok
Predhrejeme rúru na 200 °C a vyložíme plech papierom na pečenie.Kašu dáme do vrecka na zdobenie a tvoríme kopčeky na plech.Pečieme 15-20 minút doružova.
reklama:
Priemerné hodnotenie receptu
(4.4 / 5)
7 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
22331 videní