Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Voňavé pikantné pečené zemiaky na libanonský spôsob

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dizajn bez nazvu.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 900 g zemiakov vhodných na pečenie
  • 3 - 4 lyžice olivového oleja
  • soľ podľa chuti
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • 7 - 8 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1 lyžička sušeného koriandra
  • petržlenová vňať
  • 1 lyžica limetkovej šťavy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Dobre umyté zemiaky nakrájame na malé kocky. Zemiaky nešúpeme.. Nakrájané zemiaky preložíme do hlbokej misky. Pridajte 1-2 lyžice olivového oleja , soľ a čierne korenie podľa chuti. Dobre premiešajte.

2. Krok

Zemiaky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozložíme. Plech so zemiakmi vložíme do predhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme do mäkka, asi 40 minút.

3. Krok

Po 20-25 minútach je potrebné zemiaky raz premiešať, aby rovnomerne zhnedli.

4. Krok

Pripravte si pikantný dresing. Keďže dresing sa pripravuje veľmi rýchlo, je lepšie ho urobiť, keď sú zemiaky hotové. Zahrejte panvicu na strednom ohni a nalejte 1-2 lyžice olivového oleja. Pridajte nadrobno nakrájaný cesnak (alebo pretlačený) a za stáleho miešania ho smažte 30 sekúnd do zlatista (oheň mierne znížiť).

5. Krok

Potom do panvice pridáme mletú papriku, mletý koriander a nadrobno nakrájanú čerstvú petržlenovú vňať. Za stáleho miešania smažte ešte 1 minútu na miernom ohni . Do hotového dresingu, ak chcete, pridajte limetkovú šťavu a varte zmes na miernom ohni ďalších 30 sekúnd.

6. Krok

Pridajte pečené zemiaky na panvicu. Všetko dôkladne premiešame a podľa chuti pridáme ešte mleté čierne korenie a soľ. Za stáleho miešania zahrievajte 1 minútu.

7. Krok

Pikantné libanonské pečené zemiaky vložte do hlbokej misky a podávajte horúce, ak je to potrebné, doplnené štipkou čerstvých byliniek.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

277 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.