Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Voňavé placky s medvedím cesnakom: jarná klasika, ktorú si zamilujete

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Voňavé placky s medvedím cesnakom: jarná klasika, ktorú si zamilujete
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Voňavé placky s medvedím cesnakom: jarná klasika, ktorú si zamilujete Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Zemiakové placky patria medzi tie jedlá, ktoré si s chuťou doprajeme kedykoľvek počas roka. No keď sa príroda na jar prebúdza a lesy zaplaví svieži medvedí cesnak, je to ideálna príležitosť dať tejto klasike nový rozmer. Vďaka nemu budú placky jemnejšie, sviežejšie a ešte chutnejšie. Navyše krásne rozvoňajú celú kuchyňu.

reklama:

Suroviny

  • 1,5 kg zemiakov
  • 2 vajcia
  • 12 strúčikov klasického cesnaku
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 hrsť čerstvého medvedieho cesnaku
  • soľ, čierne korenie, rasca a majoránka podľa chuti
  • rastlinný olej na vyprážanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Medvedí cesnak umyjeme a nasekáme nadrobno. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno, rovnako aj strúčiky cesnaku. Ak máte doma robot, pokojne si ním uľahčite prácu.

2. Krok

V miske spojíme nastrúhané zemiaky s klasickým aj medvedím cesnakom. Pridáme vajcia, múku a dochutíme podľa vlastných predstáv – soľou, korením, rascou a troškou majoránky. Celú zmes poriadne premiešame, aby vznikla súdržná masa vhodná na formovanie placiek.

3. Krok

Na panvici rozohrejeme olej. Z pripraveného cesta lyžicou odoberáme menšie množstvo a vytvarujeme placky, ktoré vyprážame z oboch strán dozlatista.

4. Krok

Hotové placky ukladáme na papierový obrúsok alebo kuchynskú utierku, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.

reklama:

Tieto jarné placky si výborne rozumejú s kyslou smotanou, bielym jogurtom alebo bylinkovým dipom. Sú skvelé ako ľahký obed, večera či voňavé pohostenie pre návštevu.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

25 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.