Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Výdatná šošovicová polievka s jemnou smotanovou príchuťou

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Výdatná šošovicová polievka s jemnou smotanovou príchuťou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Výdatná šošovicová polievka s jemnou smotanovou príchuťou Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 0min

Hustá polievka s chlebíkom je výborná voľba na večeru, najmä ak obsahuje aj výživné strukoviny. Klasická šošovicová polievka sa skvele hodí na rôzne príležitosti a ak ju dochutíte trochu octu a smotanou, získate jedinečnú kombináciu sladkosti a kyslosti, ktorá neomrzí.

reklama:

Suroviny

  • 1 šálka šošovice hnedej
  • 1 stredná cibuľa
  • 4 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 2 litre hovädzieho vývaru (alebo vody, ak nemáte vývar)
  • 3 stredné zemiaky
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 2 kusy kvalitného párku
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 3 lyžice octu (8 %)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 bobkový list
  • 1 lyžička soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Šošovicu dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou a namočte ju na minimálne 2 hodiny. Tento krok skráti dobu varenia a uľahčí trávenie.

2. Krok

Cibuľu nakrájajte na drobné kúsky a orestujte ju na oleji, kým nezmäkne a nezíska sklovitú farbu. Potom pridajte múku a nechajte ju jemne opražiť do svetlej farby, čo zaručí, že polievka bude mať tú správnu konzistenciu. Následne zalejte vývarom (alebo vodou) a dôkladne premiešajte.

3. Krok

Namočenú šošovicu sceďte a vložte do hrnca. Pridajte bobkový list, priveďte k varu a potom stlmte plameň. Povarte asi 15 minút. Medzitým ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na menšie kocky. Pridajte ich do polievky a pokračujte vo varení, kým šošovica a zemiaky nezmäknú. Tento krok by mal trvať asi 20 minút, v závislosti od typu šošovice.

4. Krok

Keď je šošovica mäkká, dochuťte polievku soľou, cukrom a podľa potreby aj octom (2-3 lyžice). Do polievky pridajte prelisovaný cesnak a šľahačku, ktorá polievku krásne zjemní a dodá jej bohatú chuť. Na záver vložte nakrájané párky, ktoré ešte chvíľu varte, aby sa prehriali.

reklama:

Tento recept ponúka ideálnu rovnováhu medzi sladkou, kyslou a jemne krémovou chuťou, ktorá perfektne ladí so srdcom polievky – šošovicou a zemiakmi. Podávaná s kúsok čerstvého chleba je skutočne neodolateľná!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

86 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.