- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- huby
- Vynikajúca omáčka z čerstvých húb
Vynikajúca omáčka z čerstvých húb
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 45min
Milovníci húb, pozor! Skúste túto fantastickú omáčku, ktorá sa skvele hodí k žemľovým knedlíkom. A čo je najlepšie, nemusíte pridávať žiadne mäso – aj tak sa stane vašou obľúbenou voľbou.
Suroviny
- 75 g masla
- 250 g čerstvých húb
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 cibuľa
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 čajová lyžička soli
- 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 1 čajová lyžička mletého kmínu
Postup prípravy
1. Krok
Na lyžici masla opražte huby, ktoré ste predtým nakrájali na menšie kúsky, až zmäknú.
2. Krok
V inej panvici rozpustite zvyšok masla a pridajte na jemno nakrájanú cibuľu. Orestujte ju do sklovita, potom posypte múkou, osoľte, okoreňte a pridajte drvený kmín. Vytvorte hnedú zápražku.
3. Krok
Následne zalejte cibuľu so zápražkou smotanou a dôkladne premiešajte metličkou, aby sa nevytvorili hrudky.
4. Krok
Pridajte opražené huby a nechajte ich dusiť, kým nezmäknú. Podávajte so žemľovou knedľou.
Ak vám len hubová omáčka nestačí, môžete k nej pridať aj plátok mäsa.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
401 videní