Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Vynikajúci trhací chlieb s bylinkami a cesnakom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vynikajúci trhací chlieb s bylinkami a cesnakom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vynikajúci trhací chlieb s bylinkami a cesnakom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 0min

Ak plánujete stretnutie s priateľmi a chcete si užiť zábavu bez dlhého trávenia času v kuchyni, ideálnym riešením je pripraviť si vopred hustú polievku. Ako chutný doplnok k nej sa skvele hodí slaná trhacia buchta, ktorá je nielenže vláčna, ale aj voňavá po cesnaku. Využiť môžete rôzne bylinky podľa chuti, pričom obľúbenou kombináciou je oregano a petržlen. Môžete vyskúšať aj rozmarín, šalviu alebo dokonca medvedí cesnak.

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 500 g hladkej múky
  • 220 ml mlieka
  • 30 g droždia
  • 80 g masla
  • 1 vajce
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • 1 lyžička soli
  • Náplň:
  • 30 g masla
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice čerstvých byliniek
  • 50 g anglickej slaniny
  • 1 lyžička soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava kvásku: Na začiatku si pripravte kvások. Mlieko ohrejte na teplotu tela a doň rozdrobené droždie posypte cukrom. Nechajte stáť približne 15 minút, kým sa aktivuje. Medzitým rozpustite maslo a nechajte ho vychladnúť.

2. Krok

Príprava cesta: V mise mixéra preosejte múku, pridajte soľ, vajce a vzišlý kvások spolu s rozpučeným maslom. Vymiesite cesto, ktoré by malo byť hladké a pružné. Hnietenie by malo trvať minimálne 10 minút. Spočiatku sa môže zdať, že je cesto suché, ale postupne sa spojí a prestane sa lepiť na steny. Vytvorte z neho bochník, posypte múkou a nechajte kysnúť asi 50 minút.

3. Krok

Príprava náplne: Kým cesto kysne, pripravte náplň. Rozpustite maslo a anglickú slaninu nakrájajte na veľmi malé kocky. K maslu pridajte pretlačený cesnak, najemno nasekané bylinky, slaninu a soľ.

4. Krok

Formovanie a pečenie: Formu na chlebíček vysteľte papierom na pečenie a rúru predhrejte na 180 °C. Vykysnuté cesto vyklopte na pomúčenú plochu, vyvaľkajte ho na tenkú placku a natrite pripravenou náplňou. Placku nakrájajte na pruhy široké podľa veľkosti formy. Naskladajte pruhy na seba a rozkrájajte ich na obdĺžniky. Tieto vložte do formy vertikálne.

5. Krok

Pečenie: Pečte v predhriatej rúre približne 40 minút. Po upečení nechajte chlebíček chvíľu vychladnúť vo forme, potom ho vyberte a nechajte dôkladne vychladnúť na mriežke.

reklama:

Tento recept je nielen jednoduchý, ale aj chutný, a určite poteší všetkých hostí na vašich stretnutiach. Prajeme dobrú chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

162 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.