- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Vyprážane filety z tresky
Vyprážane filety z tresky
- Kusov: 5
- Porcií: 3
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 40min
kôpor máme všetci radi a k rybám sa dobre hodí…
Suroviny
- 6 ks filety z tresky , 2pl ,olej na vypr
- korenie na ryby
- 6 pl múka hladká
- 1ks sl.smotana 33%
- 2 vajcia , 1čl+1čl ,rozmarín BOSORKA príchuť do jedál
- 5 pl kôpor, podľa chuti citrón
- kocka bujón , 2dl voda
- 3pl ocot balzamikový , horčica
- 1čl+1čl ,rozmarín BOSORKA príchuť do jedál
- olej na vyprážanie
Postup prípravy
1. Krok
Filety posypeme korením na ryby a potrieme horčicou,necháme trošku odstáť...zatial si urobíme cestíčko ,zo smotany ,vajíčok,múky,BOSORKY príchte do jedál a rozmarínu/sušený ,drvený/
2. Krok
medzitým si dáme variť zemiaky, pokrájané na kolieska s troškou soli.......filety obalíme v múke a potom v cestíčku a vypražíme na oleji....
3. Krok
cestíčko,ktoré zostalo podlejeme vývarom z bujónu asi 2dl a prevaríme a pridáme 5pl kôpru a dostaneme hustú kôprovo- smotanovú omáčku,do ktorej pridáme balzamico ocot a citronovú šťavu, asi 2 čl a omáčku použijeme na preliatie zemiakov a filiet pri servírovaní....
4. Krok
Zemiaky podávame len varené preliate omáčkou...priložíme teplé filety a môžeme konzumovať...dobrú chuť.
Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2839 videní