Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Základný recept na pusinky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pusinky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.hanumakocht.at
  • Kusov: 30
  • Porcií: 30
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:20 hod

Baiser (francúzsky „bozk“) alebo pusinka je biela penová sušienka, ktorá pozostáva výlučne z cukru a vaječného bielka.

Je sušená v rúre, zvonka chrumkavá, rozplývajúca sa na jazyku. Je skvelá na spotrebovanie zvyškov vaječných bielkov, ale aj ako pekná ozdoba na torty a cupcakes.

Základné pravidlo: Vždy dvakrát toľko cukru ako bielok

reklama:

Suroviny

  • 130 g bielok ( cca 4 vajcia) odvážte!
  • 260 g práškového cukru
  • potravinárske farbivo (gél)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru na 100°C . Cukor a vaječný bielok dáme do kovovej misky a položíme na vriaci vodný kúpeľ. Miešame metličkou, kým sa cukor nerozpustí a zmes sa nestane viskóznejšou. Zistíte to trením časti zmesi medzi palcom a ukazovákom. Ak nie sú cítiť žiadne kryštáliky cukru, zmes je pripravená na ďalší krok.

2. Krok

Nechajte zmes 5-10 minút vychladnúť. Misku, v ktorej budeme šľahať, medzitým očistíme kúskom kuchynskej rolky namočenou v octe. Takto máte istotu, sa bielka vyšľahajú...

3. Krok

Cukorovo-bielkovinovú zmes šľaháme, kým z nej nieje tuhý sneh. Podľa fantázie môžete sneh zafarbiť potravinárskou farbou..

4. Krok

Sneh dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a striekame sneh na plech vyložený s papierom na pečenie..

5. Krok

Pusinky sa sušia pri teplote 100°C asi 1 hodinu. V závislosti od veľkosti to môže trvať dlhšie. Ideálne je, ak po upečení otvoríte dvierka rúry a pred úplným vybratím necháte trochu vychladnúť! Po tomto čase sa dajú z papiera na pečenie ľahko stiahnuť a v strede sú ešte mierne vlhké, ale to je presne to pravé. Na druhý deň sú vo vnútri suché a pekne chrumkavé, ak sa do nich zahryznete. Ak ich chcete hneď úplne vysušiť, nechajte ich v rúre o 10-15 minút dlhšie a znova skontrolujte. Uchovávajte ich vo vzduchotesnej plastovej alebo kovovej krabici.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1364 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.