- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Zákusok s čokoládovou penou a sézamovým karamelom
Zákusok s čokoládovou penou a sézamovým karamelom
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 7min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 2 vajcia
- 0,5 šálky cukru (240 ml)
- 0,5 šálky polohrubej múky
- citrónová kôra podľa chuti
- Krém:
- 200 g horkej čokolády
- 400 ml 33% smotany
- 1 balenie želatíny
- 50 ml vody
- Ovocná želatína:
- 600 g mrazených ríbezlí.(alebo aj iné mrazené ovocie)
- 200 g cukru
- 1 balenie želatíny
- 50 ml vody
- sézamový karamel:
- 60 g sézamu
- 60 g masla
- 80 g cukru
- 40 g medu
- 50 ml pomarančovej šťavy
Postup prípravy
1. Krok
Vajcia vymiešame s cukrom, kým sa cukor nerozpustí. pridajte preosiatu múku. Premiešajte.Pridajte aj nastrúhanú citrónovú kôru stačí z polovice citróna a môžete dať aj trošičku prášku do pečiva.
2. Krok
Vyhrejte rúru na 180 ° C. Nalejte cesto na plech vymastený a vysypaný múkou. Môžete použiť normálny plech ale aj okrúhlu tortovú formu... Pečieme asi 7-10 minút.
3. Krok
Piškótu vyberte z formy. Plech alebo formu vyložte keď vychladne potravinárskou fóliou a vráťte piškótu nazad.
4. Krok
Plnka: Želatína sa rozpustíme v 50 ml vody.Pripraví sa podľa návodu na obale.(zahreje na 60°C potom sa odstaví.) Vyšľahajte šľahačku . Dve polievkové lyžice vyšľahanej šľahačky primiešame k želatíne . Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, ochladíme sa na 30 ° C a jemne primiešame vyšľahanú šľahačku potom primiešame aj želatínu.. Krém rovnomerne nanesieme na piškótu a zákusok odložíme aspoň na 30 minút do chladničky.
5. Krok
Želé: Ríbezle rozšľaháme v mixéri .Dáme do hrnca spolu s cukrom a necháme rozvariť. A potom pretrieme cez sito. Rozpustíme želatínu v 50 ml vody a taktiež zahrejeme na 60 °C. Ochladí sa a potom sa pridá k ríbezľovej šťave . Želatínu necháme trochu stuhnúť chladnutím .. Potom nalejeme na zákusok a opäť vložíme do chladničky .(Najlepšie cez noc.)
6. Krok
Sézamový karamel: Ten je lepšie robiť pred podávaním. Dajte všetky ingrediencie do hrnca a varte prikryté na miernom ohni po dobu 5-10 minút. Plech si vymastíme a nelejeme tenkú vrstvu sézamovej zmesi . Rúru vyhrejeme na 170 ° C. Pečieme 5-10 minút kým nám cukor neskaramelizuje. Pozor nech vám nezhorí. Potom necháme vychladnúť (mierne ) a nakrájame na menšie kúsky. Zákusok pred podávaním zdobíme..
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4604 videní