Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Zapečené zemiaky s kyslou kapustou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Zapečené zemiaky s kyslou kapustou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zapečené zemiaky s kyslou kapustou Foto: www.freepik.com
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 0min

Sýte zimné jedlo inšpirované maďarskou kuchyňou je ideálne pre rodinné obedy či večere. S touto chutnou receptúrou, ktorá využíva sezónne ingrediencie, si môžete jednoducho pripraviť jedlo, ktoré poteší všetkých členov rodiny. Ak nie ste si istí, čo navariť, tento pokrm vás určite nesklame.

reklama:

Suroviny

  • 100 g slaniny
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 kg zemiakov
  • 150 g maďarskej klobásy
  • 1 polievková lyžica masti
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 čajové lyžičky mletej sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička mletého kmínu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava základnej zmesi: Najprv očistite cibuľu a nakrájajte ju na malé kocky. Na panvici rozohrejte slaninu, aby pustila svoj tuk. Keď je slanina zlatistá, pridajte cibuľu, osoľte a okoreňte. Smažte, až kým cibuľa nezmäkne a nezačne karamelizovať. Potom pridajte prelisovaný cesnak a rýchlo ho osmažte. Znížte teplotu, pridajte mletú papriku a dobre premiešajte. Na záver podložte trochou vody a nechajte krátko prevariť.

2. Krok

Zemiaky a kapusta: Zatiaľ čo sa základná zmes chladí, ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na tenké kolieska. Kyslú kapustu nechajte odkvapkať v sitku, aby sa zbavila prebytočnej tekutiny. Rúru predhrejte na 180 °C a zapekaciu misu jemne vymažte masťou

3. Krok

Zloženie pokrmu: Do vychladnutej zmesi slaniny a cibule pridajte mleté mäso. Dobre premiešajte, aby sa všetky chute spojili. Na dno zapekacej misy rozložte polovicu nakrájaných zemiakov, osoľte a okoreňte. Potom pridajte pripravenú mäsovú zmes. Na ňu položte odkvapkanú kapustu a nakoniec klobásu nakrájanú na tenké kolieska.

4. Krok

Dokončenie a pečenie: Na vrch poukladajte zvyšné kolieska zemiakov, osoľte, okoreňte a pridajte štipku kmínu. Zapekaciu misu zakryte alobalom a pečte v predhriatej rúre 45 minút. Následne alobal odstráňte a dopečte pokrm do zlatista (na posledných pár minút môžete zvýšiť teplotu). Po upečení nechajte jedlo chvíľu odpočinúť, potom ho podávajte.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

333 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.