Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Zapekaný karfiol so syrom – jednoduché a výživné jedlo na každý deň

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Zapekaný karfiol so syrom – jednoduché a výživné jedlo na každý deň
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zapekaný karfiol so syrom – jednoduché a výživné jedlo na každý deň Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte nápad na ľahký a pritom chutný večerný pokrm, zapekaný karfiol so syrom môže byť presne to pravé. Tento recept v sebe spája jemnú chuť karfiolu s krémovou syrovou omáčkou a zlatistou chrumkavou kôrkou. Navyše je bohatý na vlákninu, vitamíny a minerály, takže poteší aj tých, ktorí dbajú na zdravé stravovanie.

reklama:

Suroviny

  • 1 karfiol strednej veľkosti
  • 200 g strúhaného syra (napríklad gouda, eidam)
  • 180 g kyslej smotany s obsahom tuku 15–20 %
  • 4 vajcia
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 2 lyžice nastrúhaného parmezánu
  • 1 čajová lyžička soli
  • štipka čierneho korenia
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Karfiol najprv rozoberte na menšie ružičky, ktoré opláchnite pod tečúcou vodou. Vložte ich do hrnca s vodou, pridajte soľ a priveďte do varu. Po 4–5 minútach varenia ich zlejte a nechajte dôkladne odkvapkať.

2. Krok

V miske zmiešajte nastrúhaný syr, rozšľahané vajcia, kyslú smotanu, soľ a čierne korenie. Vznikne vám hustejšia krémová zmes, ktorá zabezpečí lahodnú chuť aj šťavnatosť pri pečení.

3. Krok

Rúru si predhrejte na 180 °C. Zapekaciu misu potrite rastlinným olejom a rovnomerne do nej rozložte predvarený karfiol. Ak sú niektoré ružičky väčšie, pokojne ich rozrežte, aby sa lepšie uložili. Zalejte pripravenou syrovou zmesou a povrch posypte parmezánom.

4. Krok

Vložte do rúry a pečte približne 40 až 45 minút, kým vrch nezíska zlatohnedú farbu. Po upečení nechajte chvíľu postáť, potom posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a servírujte.

reklama:

Tento karfiolový gratin môžete podávať ako samostatný pokrm, ideálne so zeleninovým šalátom. Skvelým doplnkom sú aj tzatziki, ak túžite po osviežujúcej kombinácii. Pokiaľ chcete sýtejšiu verziu, pripravte k nemu jemnú zemiakovú kašu – výborne sa s týmto jedlom dopĺňa.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

60 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.