- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - bravčové mäso
 - Zemiaková musaka s mletým mäsom
 
Zemiaková musaka s mletým mäsom
          - Kusov: 1
 - Porcií: 6
 - Čas Prípravy: 20min
 - Varenie: 1:20 hod
 - Hotové Za: 1:40 hod
 
Suroviny
- 1 kg zemiakov
 - 700 g mletého mäsa
 - 2 cibule
 - 5 - 6 lyží c oleja
 - 3 - 4 strúčiky cesnaku
 - 3 lyžice rajčinového pretlaku
 - 1 lyžička mletej červenej papriky
 - tymián
 - soľ
 - 3 vajcia
 - 2 lyžice kyslej smotany
 - petržlenová vňať
 
Postup prípravy
1. Krok
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na čo najtenšie plátky. Cibuľu a cesnak nakrájame a 2-3 minúty podusíme na oleji, pridáme mäso a varíme, kým sa nezredukuje všetka šťava a nezačne hnednúť. Pridajte paradajkový pretlak, papriku, soľ, korenie a tymian. Dobre premiešajte a nechajte na ohni len 3-4 minúty. Potom pridajte nasekanú petržlenovú vňať.
2. Krok
Pekáč (22x30 cm) vymastíme olejom a začneme ukladať vrstvy. Prvá vrstva sú zemiaky, na ktoré dáme štipku soli, potom mäso, ďalšia vrstva zemiakov, mäso a opäť zemiaky. Budeme mať 3 vrstvy zemiakov a dve vrstvy mäsa. Na vrch som dala 200 ml vody alebo vývaru, pekáč som prikryla pokrievkou a dala piecť do rúry asi na hodinu a 15 minút na 170 °C ..
3. Krok
V poslednej polhodinke som dal dole pokrievku a nechala pekne zhnednúť. Potom som na vrch dala rozšľahané vajíčka zmiešané so smotanou a trochou soli. Nechala som ešte 15 minút, kým musaka nezískala zlatistú kôrku.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1252 videní