- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- šaláty
- Zemiakový šalát
Zemiakový šalát
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 6 zemiakov
- 5 vajec
- 7 menších sterilizovaných uhoriek
- 2 stonky zeleru
- 1 cibuľa
- 6 lyžíc majonézy
- 3 lyžičky horčice
- 1 lyžica octu
- 1 lyžička cukru
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- petržlenová vňať alebo kôpor
Postup prípravy
1. Krok
Zemiaky uvaríme do mäkka a odstavíme. Vajcia uvaríme na tvrdo.. Zemiaky ošúpeme a vajíčka zbavíme škrupiny.
2. Krok
Cibuľu očistíme od šupky. Pre farebnosť hotového šalátu som použila červenú cibuľu, ale vhodná je aj obyčajná cibuľa. Stopkový zeler, bylinky, opláchneme a osušíme papierovými utierkami.
3. Krok
Cibuľu a zeler nakrájame na malé kocky. Uhorky nakrájame tiež na kocky alebo nastrúhame na hrubom strúhadle. Všetko dáme do hlbokej misy.. Pripravte si dresing. V malej miske zmiešajte majonézu, horčicu, cukor, mleté čierne korenie a ocot. Všetko dôkladne premiešame a necháme vylúhovať, aby sa cukor úplne rozpustil.
4. Krok
Zemiaky nakrájame na tenké kolieska alebo polkruhy. Vajcia nakrájajte náhodne. Dá sa nakrájať na plátky, kocky alebo ako zemiaky na polkrúžky... Všetko dajte do misky so zvyškom produktov.
5. Krok
Dresing opäť premiešame a vlejeme do šalátu. Petržlenovú vňať opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno. Čo môžete ešte použiť? Kôpor, mladá zelená cibuľka, petržlen alebo pažítka sú perfektné. Pridajte do šalátu.
6. Krok
Všetko dôkladne premiešame, osolíme a ochutnáme. Podľa chuti pridajte čo vám chýba.. Ja som pridala som pridala ešte trochu nálevu z uhoriek... Hotový šalát dajte do chladničky a nechajte aspoň hodinu v nej odpočívať.. Podávame posypané mletým korením a ozdobené vetvičkami petržlenovej vňate alebo kôprom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
624 videní