- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zemiaky
- Zemiaky s cesnakom a so slaninou v alobale
Zemiaky s cesnakom a so slaninou v alobale
- Kusov: 6
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 12 ks nových zemiakov
- 2 hlávky cesnaku
- 12 tenkých plátkov slaninky
- 0,5 šálky olivového oleja
- soľ
- čerstvé mleté korenie
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si cesnak rozoberieme na strúčiky , a očistíme ho tak aby nám zostala len 1 vrstva šupky.Tri strúčiky ošúpeme úplne a prelisujeme a pridáme k olivovému oleju.Pridáme aj lyžičku soli..
2. Krok
Zemiaky vydrhneme kefkou opláchneme a nakrájame na plátky hrubé cca 1 cm.
3. Krok
Zemiaky zalejeme cesnakovým olejom v miske a premiešame..Pripravíme si 6 ks alobalu rozmer 30 x 40 ..
4. Krok
na alobal ukladáme zemiaky plátky 3 ks preložíme slaninkou a opäť 3 ks zemiakov..Takto si všetky zemiaky rozdelíme do 6 alobalov..Pridáme do každého alobalu pár kúskov celého cesnaku a okoreníme.
5. Krok
Potom alobal preložíme a stlačíme prstami aby sa nám zemiaky vo vnútri dusili..Urobíme si vlastne takú uzavretú misku..
6. Krok
Zemiaky robíme v rúre alebo na rošte cca 30 minút...Podávame horúce..
7. Krok
Zemiaky môžete piecť aj celé v kuse , ale o to potom musíte predĺžiť dobu dusenia..
8. Krok
Pokiaľ ich pečiete v rúre pečte pri 200°C..
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
13 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
50274 videní