Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Žemličky z červenej šošovice (bezlepkové )

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Zemle z cervenej sosovice.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 7
  • Porcií: 7
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 200 g červenej šošovice
  • 6 lyžíc studenej vody
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 0,5 lyžičky jedlej sódy
  • 20 g psyllium
  • 1 lyžička soli
  • 0,5 lyžičky sušeného cesnaku
  • 0,5 lyžičky provensálskeho korenia
  • 1 lyžica jablčného octu
  • sezamové a tekvicové semienka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Šošovicu som večer predtým namočila do studenej vody. Požadovaný čas namáčania je od 10 hodín do dňa.

2. Krok

Namočenú šošovicu sceďte a dobre prepláchnite pod tečúcou vodou a potom nechajte chvíľu postáť, aby z nej odtiekla všetka prebytočná vlhkosť.

3. Krok

Premiestnite šošovicu do misky mixéra. Môžete použiť aj ponorný. Do šošovice nalejeme 6 lyžíc studenej vody, osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme aj olivový olej a sódu bikarbónu. Všetko vymixujeme na homogénne pyré. Šošovicové pyré dáme do misky, pridáme psyllium a jablčný ocot. Zmes dôkladne premiešajte a nechajte 15 minút pôsobiť, aby psyllium napučalo.

4. Krok

Počas tejto doby hmota výrazne zhustne a bude z nej možné formovať žemle. Mierne navlhčenými rukami formujte guľky, z tohto množstva som získala 7 kusov. Položte ich na plech vystlaný pergamenom.

5. Krok

Ak chcete, pridajte sezamové semienka a tekvicové semienka. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 40 minút. Skontrolujte pomocou drevenej špajle, mala by vyjsť úplne suchá.

6. Krok

Naše žemličky z červenej šošovice sú hotové! Necháme ich vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!!!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

86 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.