Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rezne z rúry: Chrumkavé, šťavnaté a bez zbytočného oleja. Ako na to a ako dlho ich piecť?

Rezne z rúry: Chrumkavé, šťavnaté a bez zbytočného oleja. Ako na to a ako dlho ich piecť?
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Rezne z rúry: Chrumkavé, šťavnaté a bez zbytočného oleja. Ako na to a ako dlho ich piecť? Foto: depositphotos.com
reklama:

Vyprážané rezne si medzi slovenskými jedlami vyslúžili status takmer kultovej klasiky. Či už ide o nedeľný obed, rodinné oslavy alebo sviatočné menu, chrumkavý rezeň si takmer vždy nájde svoje miesto na tanieri – najčastejšie v spoločnosti poctivého zemiakového šalátu.

Aj keď ich väčšina z nás pripravuje tradične na panvici, existuje aj praktickejšia a zdravšia alternatíva – pečenie v rúre. Rezne takto nestrácajú na chuti, sú krásne chrumkavé a pri ich príprave sa spotrebuje len minimum tuku.

Pečenie rezňov: Viac spôsobov, jeden cieľ – dokonalý výsledok

Ak sa rozhodnete pre pečenie v rúre, máte na výber hneď niekoľko možností, ako dosiahnuť ideálnu kombináciu šťavnatej vnútornej časti a zlatistého obalu.

 Kombinovaný spôsob – najprv panvica, potom rúra
Obalené rezne môžete najskôr krátko opiecť na panvici, len aby sa zatiahli a zafixoval sa obal. Následne ich preložte na plech alebo do pekáča a dajte dopiecť do rúry vyhriatej na 100 °C približne na pol hodinu. Tento spôsob je skvelý, ak chcete mať istotu, že budú mäkké aj vo vnútri.

 Priame pečenie – bez predprípravy na oleji
Ak chcete ušetriť čas aj olej, môžete rezne položiť priamo na plech vystlaný papierom na pečenie. Rúru nastavte na 200 °C a pečte ich zhruba 20 minút – hotové sú vtedy, keď majú pekne zlatistý povrch.

 Pečenie v horúcom tuku – takmer ako klasika
Najviac sa tradičnej príprave podobá verzia, pri ktorej sa rezne pečú v rozpálenom tuku. Do hlbšieho pekáča vložte masť a nechajte ju v rúre roztopiť pri 230 °C. Keď je dostatočne horúca, vložte obalené rezne a znížte teplotu na 180–200 °C. Pečte dozlatista, pričom ich raz obráťte, aby boli rovnomerne chrumkavé.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.