- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Ako sa vypiecť k dokonalosti?
Ako sa vypiecť k dokonalosti?
reklama:
Piškótové či trené cesto bude jemnejšie, ak časť múky nahradíme škrobovou múčkou..
Pekné sfarbenie cesta – akoby po žĺtkoch – docielime tým,
že pri príprave k nemu pridáme 1 – 2 lyžice pudingového prášku s vanilkovou príchuťou,
ktorý rozmiešame v malom množstve mlieka.
Ak do cesta pridávame kávu mala by by teplá, vtedy je jej chuť výraznejšia..
Hrozienka lepšie napučia ak ich zabaríme horúcou vodou, a potom prepláchneme studenou.
Omnoho lepšiu chuť zas budú mať ak ich máte namočené v rume.
Mandle, lieskové oriešky či orechy vlašské, budú mať lepšiu chuť, keď ich nachvíľu dáme do vyhriatej rúry alebo ich zohrejeme na panvici.
Posýpku na múčniky vylepšíme pridaním kokosu alebo vanilkového pudingového prášku.
Ak vám piškóta nechce z formy povoliť, postavte ju na vlhku utierku a počkajte pár minút..
Ak sa vám zdá že vaše lieskové oriešky majú zvláštnu chuť , namočte ich na pár hodín do vody..
Ak použijete pri pečení korpusu papier na pečenie, dávajte ho iba na dno formy.
Okraje odrežte, inak by sa cesto stiahlo od kraja.
reklama: