- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- inšpirácie
- 7 zmrzlinových receptov
7 zmrzlinových receptov
Domáca zmrzlina
- Kusov:1
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20m
- Varenie: 10m
- Hotové Za:30m
Suroviny
- 2 šálky cukru
- 1 liter mlieka plnotučného
- 100 g masla
- 1 lyžička škrobu
- 5 žĺtkov
Postup prípravy
1. Krok
Maslo s mliekom privedieme k varu.
2. Krok
V inej nádobe si vyšľaháme cukor so žĺtkami a so škrobom.Vyšľaháme do hustej peny.
3. Krok
Pridáme k žĺtkovej hmote trochu mlieka a premiešame..Malo by to mať liatu konzistenciu podobnú smotane na šľahanie.
4. Krok
Potom tenkým prúdom za stáleho miešania prilievame k variacemu sa mlieku.Potom po prevretí odstavíme..a nádobu vložíme do studenej vody a miešame kým úplne nevychladne.
5. Krok
Potom prelejeme do nádob a dáme zamraziť..
Malinová krémová zmrzlina
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 1:10 h
- Varenie: 0m
- Hotové Za:1:10 h
Máte chuť na lahodnú krémovú zmrzlinu bez vajec? Namiesto malín môžete použiť samozrejme akékoľvek iné ovocie.
Suroviny
- 300 g malín
- 200 ml kondenzovaného mlieka
- 300 ml šľahačkovej smotany
Postup prípravy
1. Krok
Za pomoci mixéra si vyrobte malinové pyré..Potom ho pretri cez sitko aby ste sa zbavili semienok..
2. Krok
Pridajte kondenzované mlieko a premiešajte.Potom prekryte potravinárskou fóliou a dajte do mrazničky na 1 hodinu..Predtým ako vyberiete zmes z chladničky vyšľahajte šľahačku.Primiešajte k malinovej hmote a znovu vložte do mraziaka…
Jahodová zmrzlina
- Kusov:1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20m
- Varenie: 0m
- Hotové Za:2:20 h
Suroviny
- 2 šálky jahôd
- 1 šálka bieleho jogurtu
- 1 šľahačková smotana
- 6 lyžíc cukru
- šťava z polovice citróna
- štipka škorice
Postup prípravy
1. Krok
rozmixujeme si jahody s cukrom..primiešame jogurt a nakoniec vyšľahanú šľahačku premiešame len zľahka a okyslíme citrónovou šťavou pridáme štipku škorice. vložíme aj s miskou na 2 hodiny do mraziaka..potom vyberieme a ručným šľahačom premiešame nech máme zmrzlinu pekne nadýchanú…Môžete toto ešte zoopakovať znovu po 2 hodinách..Potom zmrzlinu dajte do nádobky a poriadne zamrazte..
🍦Marhuľová zmrzlina
- Kusov:1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 10m
- Varenie: 0m
- Hotové Za:6:0 h
Suroviny
- 800 g mäkkých marhúľ
- 400 g jemného tvarohu
- 5 lyžíc medu
- šťava z polovice citróna
Postup prípravy
1. Krok
Mäkké marhule odkôstkujeme a zomelieme na mlynčeka alebo rozmixujeme.Pridáme citrónovú šťavu a 5 lyžíc medu a znovu premixujeme.
2. Krok
po čatiach pridávame tvaroh a stále mixujeme..
3. Krok
Výslednú zmes preložíme do plastovej dózičky , pevne uzavrieme a dáme do mrazničky na 3-4 hodiny poriadne zamraziť..
Čokoládová zmrzlina s avokádom
- Čas Prípravy: 5m
- Varenie: 0m
- Hotové Za:6:0 h
Suroviny
- 1/2 šálky kakaa
- 2 avokáda
- 2 lyžice kokosového oleja
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1/3 pohára agáve sirupu
Postup prípravy
1. Krok
Avokáda prekrojíme ,vyberieme jadro a ošúpeme.Nakrájame na kocky a vložíme do mixéra so všetkými ostatnými ingrediencami.Vymixujeme na hladkú hmotu ,dáme do misky a zatvoríme misku vrchnákom.Dáme na noc do chladničky.
2. Krok
Na druhý deň zmrzlinu premiešame a dáme do foriem na zmrzlinu a do mrazničky.Pred podávaním vyberieme na 10 minút do chladničky aby trochu zmäkla..Podávame s čerstvým ovocím.
Tvarohová zmrzlina 🍨
- Kusov:1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 10m
- Varenie: 0m
- Hotové Za:10m
Suroviny
- 500 g tvarohu
- 1 salko
- 1 čajová lyžička kakaa ak chcete na farbu
Postup prípravy
1. Krok
Tvaroh si pretrieme cez sitko alebo vymixujeme na jemno..Pridáme kondenzované mlieko a na vysokých obrátkach šľaháme 5-6 minút.
2. Krok
Ak chcete aby bola zmrzlinka trošku kakaová tak pridajte lyžičku kakaa.Potom buď to preložte krém do nádobky v ktorej ho budete mraziť alebo ak máte nanukovacie nádobky tak urobte nanuky, ktoré môžete po zamrazení namočiť v čokoláde.
3. Krok
Mrazíme minimálne 2 hodiny.
Keksíková zmrzlina
- Kusov:24
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20m
- Varenie: 10m
- Hotové Za:5:20 h
Suroviny
- zmrzlina:
- 500 ml šľahčky
- 250 ml mlieka
- 125 ml medu
- vanilkový cukor
- keksíky:
- 125 g masla
- 200 g cukru
- 2 vajcia
- 190g hladkej múky
- 100 g kakaa
- 60 g solamylu
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si pripravíme sušienky.Vymiešame maslo s cukrom do peny, a potom pridávame jeden po druhom vajcia.Po každom vajci dobre premiešajte.Potom vmiešajte vanilkový cukor..
2. Krok
v druhej miske si zmiešame suché pridsady.A pridáme do zmesi masla a vajec. Vytvorí sa nám krehké cesto.(ako na linecke)Vytvoríme guľu a necháme aspoň hodinu v chladničke odpočívať.
3. Krok
Cesto rozdeľte na dve polovice a každú vyvaľkajte na veľkosť cca 21×28 cm.štvorec potom rozdelime na 7×7 cm kocky.z dvoch platov nám vyjde 24 ks.12 ks zmrzlinového sendviča..
4. Krok
keksíky si môžete lubovolne nadekorovat..nakrájať radielkom, alebo len napichať vidličkou..je to na vás.
5. Krok
Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C cca 10 minút..
6. Krok
Zmrzlinu si vyrobíme takto.Do hrnca dáme smotanu, mlieko a med a rozvaríme za stáleho miešania.
7. Krok
necháme potom vychladnúť.najlepsie je dať zmes do chladničky..na 2-3 hodiny.. potom vymiešame robotom alebo šľahačom,a dáme do mraziaku na 1 hodinu..znovu premiešame a znovu dáme so mraziaku na hodinu..toto robíme 4-5 x
8. Krok
keď nám zmrzlina dostane krémovú podobu tak ju nalejeme na plech alebo hlbšiu tácku(tak aby sa nám zmestila do mraziaku., na dno plechy dáme fóliu a necháme zamraziť..(mrazíme do takej textúry aby sa nám dala krájať.Nakrájame na štvorce podľa keksíkov a medzi dva keksíky vložíme kocku zmrzliny.