Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Presolené jedlo sa dá zachrániť!

Salt 638x425.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

Občas sa stane, že nám so soľou ujde ruka.

 Čo robiť v prípade, keď je pokrm presolený?

Niekedy nám ruka so soľou ujde a jedlo, ktoré sme chceli mať dokonalé je zrazu až moc slané..

Čo vtedy robiť? Prečítajte si pár rád, ktoré by mali zabrať

1) Zrieďte ho vodou

Najjednoduchšie a najefektívnejšie je pokrm nastaviť vodou. Pokiaľ zápasíte s presolenou polievkou alebo omáčkou, pridajte studenú vodu a pomaly opäť priveďte k varu. 

2) Pridajte avokádo

Jednoduchá záchrana na presolené jedlo je pridanie niečoho tučného – avokádo, kyslá smotana, kokosové mlieko, ricotta. Krémové ingrediencie menia to, ako vnímame chuť, a jedlo bude chutiť jemnejšie.

3) Primiešajte niečo kyslého

Šťava z citróna, dijonská horčica, vínny ocot a ďalšie potraviny kyslejšie chutia a skvele maskujú slanosť. Dajte si ale pozor na množstvo, aby ste ho zas nemali kyslé.

4) Škrob je váš priateľ

ryža guľatá Mánya, quinoa, kuskus, zemiaky a cestoviny soľ nasiaknu ako špongia. Ak pripravujete polievku alebo curry, máte šťastie, prihoďte pár surových zemiakov a po uvarení iba vyberte.

060816_salt_body.jpg

5) Kúpeľ

Ak ste presolili varenú zeleninu, skúste ju chvíľu nechať namočenú vo vode. Nezabudnite poriadne odkvapkať a osušiť.

6) Iné dochutenie

Pridajte cukor, med alebo korenia, čo výslednú slanosť jedla stiahnu. Tiež môžete skúsiť na panvici osmažiť cesnak a cibuľu zmiešanú s korením a túto zmes vmiešať do vášho jedla tesne pred servírovaním.

7) Na presolený vývar bielok alebo žemľu

Presolený vývar sa zachraňuje ľahko. Pridajte do polievky bielok, povarte, kým sa nezrazí, a vyberte. Ďalší spôsob, ako vývar zachrániť, je namočiť do polievky žemľu, ktorá prebytočnú soľ nasiakne. Nezabudnite ju pred servírovaním vytiahnuť.

8) Na záver

Povery tvrdia, že strieborná lyžička dokáže zlikvidovať prebytočné korenie v jedle. Nevieme, čo je na tom pravdy, ale za pokus to stojí.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.