- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Srdiečka s mascarpone a bielou čokoládou
Srdiečka s mascarpone a bielou čokoládou
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 1:15 hod
- Hotové Za: 1:55 hod
Suroviny
- 260 g čokoládových sušienok
- 85 g práškového cukru
- 90 g masla
- 100 g bielej čokolády
- 125 g mrazených malín (alebo jahôd)
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 2 vajcia + 2 žĺtky
- 250 g mascarpone
- 200 g tvarohu
- 2 lyžice škrobu
Postup prípravy
1. Krok
Všetko si pripravíme.Maslo nakrájame na menšie kúsky a čokoládu nalámeme na kocky.V mixériku rozmixujeme sušienky a pridáme k nim roztopené maslo...Ak náhodou nemáte čokoládové sušienky použite klasické maslové a pridajte k nim 2 lyžice kakaa
2. Krok
Vzniknuté cesto natlačíme na dno tortovej formy a dáme na pár minút zapiecť..cca 8 minút.
3. Krok
Zmiešame si mascarpone s tvarohom a s cukrom,postupne zamiešame vajcia a žĺtka, potom pridáme škrob a vymiešame do hladka.Nakoniec primiešame roztopenú bielu čokoládu vanilkový extrakt.
4. Krok
teplotu v rúre znížime na 130 °C ..V mixéri zmixujeme maliny s cukrom, a potom pretlačíme cez husté sitko..
5. Krok
Do formy kde máme predpečenú sušienkovú vrstvu nalejeme tvarohovú zmes a zarovnáme ju.S malou lyžičkou robíme na tvarohovú plnku kvapky a ak sa dá aj vzory...Dáme potom piecť, a pečieme pomaly asi 1 hodinu.Potom necháme úplne vychladnúť .Z vychladnutého koláčika vykrajujeme formičkami srdiečka..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
741 videní