Zebra
- Kusov: 1
- Porcií: 18
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 3 vajcia 2 x
- 3 lyžice cukru 2 x
- 3 lyžice polohrubej múky 2 x
- 3 lyžice horúcej vody 2 x
- 1 lyžica oleja 2 x
- 3 lyžice kakaa 2 x
- 1/2 balíka prášku do pečiva 2 x
- Krém:
- 500 ml mlieka
- 3 lyžice hladkej múky
- 10 lyžíc cukru
- 150 g strúhaného kokosu
- 250 ml smotany na šľahanie
- Poleva:
- 60 g čokolády
- 60 g cukru
- 30 g masla
- 3 lyžice vody
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny..Potom pridáme postupne ostatné zložky , a nakoniec tuhý sneh vyšľahaný z bielkov ktorý primiešame ručne.Pečieme na plechu vyloženom s papierom na pečenie vo vyhriatej rúre na 180°C 10 minút.Toto urobíme z dvoch dávok, tak aby sme mali 2 piškóty.
2. Krok
v troche mlieka rozmiešame múku.Ostatné mlieko spolu s cukrom dáme vvariť.Keď sa m lieko varí , zavaríme múku a uvaríme hustý puding.Do horúceho primiešame kokos a necháme vychladnúť.Potom vmiešame vyšľahanú šľahačku.
3. Krok
Glazúru si uvaríme nad parou zmiešaním všetkých zložiek.
4. Krok
Prvú piškótu potrieme polovicou plnkoy a prikryjeme druhou piškótou..Potrieme druhou polovicou plnky a dozdobíme čokoládovou polevou.
Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1175 videní