Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Venčeky z odpaľovaného cesta

reklama:
29275_123882050965094_6537757_n.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Suroviny

  • 2 dl vody
  • štipku soli
  • 70 g masla
  • 110 g polohrubej múky
  • 3 vajíčka

Postup prípravy

1. Krok

Do hrnčeka dáme variť vodu so štipkou soli a maslom

2. Krok

Potom prisypeme polohrubú múku, stále miešame, a necháme na ohni dovtedy, kým cesto neodchádza od nádoby a varešky

3. Krok

Do vychladnutého metličkou zamiešame postupne vajíčka

4. Krok

Cesto dáme do sáčku na striekanie s ozdobným špicom a venčeky striekame na slabo pomastený plech

5. Krok

Pečieme v horúcej rúre (230 stupňov) asi 8 minút, potom dopekáme asi na 160 stupňov – asi 15 minút,teda do jemného zhnednutia

6. Krok

Vychladnuté venčeky prekrojíme, plníme krémom – puding so zlatého klasu…(ale robila som už aj s čokopudingom – hustym)

reklama:
reklama:
reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.2 / 5)

11 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

27202 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.