- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Grilážové kocky
Grilážové kocky
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 5 vajec
- 350 g cukru
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 260 g tmavej čokolády
- 70 g polohrubej múky
- 50 g kakaa
- 40 g škrobu
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 250 g arašidov
- 4 lyžice + 1 lyžička mlieka
- 250 g masla
- 300 g kondenzovaného mlieka
- 150 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Vyšľahajte žĺtky cukrom (75 g), pridajte rastlinný olej a potom roztopenú mierne vychladnutú čokoládu. Všetko dobre premiešajte. Pridajte suchú zmes (zmiešajte múku, kakao, škrob, prášok do pečiva). Samostatne vyšľahajte bielka s cukrom (75 g) a postupne v niekoľkých krokoch pridajte do čokoládovej zmesi.
2. Krok
Pečieme na plechu pokrytom s papierom na pečenie , pri teplote 180 ° C asi 15 - 20 minút. Vychladnutú piškótu prerežeme pozdĺžne na dve časti.
3. Krok
Grilážový krém pripravíme takto: Zmiešame 200 g cukru s praženými a zomletými arašidmi, mliekom a 70 g masla..Zahrejeme až kým sa cukor a maslo nerozpustia.Potom premiestnime na silikónovú podložku na plechu na pečenie a vložíme do trúby kde pečieme pri 200°C do zlatohneda.Potom ochladíme a rozmrvíme alebo zmixujeme.
4. Krok
Vmiešame 180 g masla pridáme kondenzované mlieko 200 g a pripravenú griláž..Vznikne nám jemný krém.
5. Krok
Ganache si pripravíme:Vo vodnom kúpeli si zahrejeme smotanu pridáme k nej 100 g kondenzovaného mlieka a na kúsky nalámanú čokoládu.Miešame až kým sa všetko neprepojí.Necháme vychladnúť..
6. Krok
Na jednu časť piškóty nanesieme grilážový krém, zarovnáme a prikryjeme ho druhým plátom piškóty..Na druhý plát rozotrieme čokoládovú ganache.. Dozdobíme podľa fantázie a nakrájame na kocky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1448 videní