- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- 5 rád a trikov od šéfkuchárov, vďaka ktorým bude Vaše pečené kura chutiť božsky! Nebíčko v papuľke zažije celá Vaša rodina!
5 rád a trikov od šéfkuchárov, vďaka ktorým bude Vaše pečené kura chutiť božsky! Nebíčko v papuľke zažije celá Vaša rodina!
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Sú jedlá, s ktorými sa dá experimentovať jedna radosť a potom sú také, ktoré sa dajú pripraviť len niekoľkými spôsobmi. Pokiaľ máte radi kuracie mäso, patríte k tým šťastným. Túto všestrannú potravinu možno pripraviť rôznymi spôsobmi, vždy však chutne!
Pri príprave kuraťa niekedy celkom stačí vymeniť pár korení a dosiahnete úplne novej chuti. Ak ste doteraz používali korenie na pečené kura, zameňte ho napríklad za čistý rozmarín a soľ. Uvidíte, ako sa váš obed zmení. Každá správna kuchárka má vyskúšané tie svoje grify, ale dnes sa môžete inšpirovať tými najosvedčenejším a zároveň najzaujímavejšími kombináciami.
Korenené je najlepšie
Celé kurča umyte a osušte, posoľte, dovnútra napichajte strúčiky cesnaku a vetvičky čerstvého rozmarínu. Aby toho nebolo málo, pridajte dovnútra kurčaťa očistenú mandarínku rozdelenú na mesiačiky. Kurča položte na pekáč a prelejte ho olivovým olejom, podlejte vínom a prebehnite niekoľkými lyžicami medu. Pečte prikryté alobalom pri teplote 220 stupňov asi 20-25 minút, potom alobal odstráňte a dopečte pri teplote 170 stupňov ešte 40 minút. Nezabudnite zalievať výpekom, aby sa na mäse urobila chrumkavá kôrka.
S chuťou dymu
Dymové kurča si pripravíte jednoduchým spôsobom. Celé kurča očistite, položte na pekáč a poriadne posypte čajovou lyžičkou údenej mletej papriky, čajovou lyžičkou mletej rasce, dvoma čajovými lyžičkami šalvie a rovnakým množstvom hrubej soli. Výpek pripravíte podliatím olivovým olejom, citrónovou šťavou z polovice citróna a lyžičkou korenia. Pečte pri teplote 180 stupňov asi hodinu a do zlatista.
Voňavá-exotické
Ak milujete stredomorskú kuchyňu, potom vyskúšajte kurča na citróne a bylinkách. Pripravte si niekoľko strúčikov cesnaku, ktoré prekrojte na polovice, dve polovice citróna a po troške bylinky v kombinácii oregano, rozmarín a bazalka. Všetko na kurča nasypte a nalejte a pečte pri teplote 180 stupňov do chrumkava.
Horčičné kurča
Vyskúšali ste už niekedy kombináciu horčice, olivového oleja, bieleho vína a provensálskeho korenia? Och, aká chyba! Keď toto všetko zmiešate a natrite na kurča na pekáči, potom zistíte, čo je to skutočné nebíčko na jazýčku. Pokiaľ máte radi aromatickejšie chute, pridajte do zmesi štyri strúčiky cesnaku, čajovú lyžičku tabasca, čajovú lyžičku sójovej omáčky a dajte piecť, posypané navrchu soľou. Pečte klasicky hodinu pri teplote 180-190 stupňov.
Maslové a jemné
Tajná ingrediencia vo viacerých vychytených reštauráciách je maslo. Pokiaľ do neho pridáte navyše bylinky a potrite ním osolené kurča, dostanete ten najlahodnejší kúsok mäsa, ktorý sa Vám doslova rozpadne v ústach. Zmiešajte si zmäknuté maslo so štipkou koriandra, mäty, strúčikom pretlačeného cesnaku, kúskom čerstvého zázvoru, troškou čili a limetkovej šťavy a natrite to na kurča. Ak máte radi klinček, môžete v maličkom množstve pridať aj ten. Verte, že toto ste ešte nejedli.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
17351 videní