Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Balaton rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Balaton kocky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:www.stvarukusa.rs
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 5 vajec
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 4 lyžice polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 dl oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • Krém 1:
  • 500 g jemného tvarohu
  • 150 g masla alebo margarínu
  • 200 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • Krém 2 :
  • 2 vanilkové pudingy
  • 3 lyžice cukru
  • 7 dl pomarančovej šťavy (džúsu)
  • ďalej na ozdobu smotana na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Z bielok si ušľaháme penu..Žĺtka vyšľaháme zvlášť pridáme k nim práškový cukor a šľaháme do bielej peny.Pridáme olej a prešľahaáme..Potom primiešame preosiatu múku s kakaom a s práškom do pečiva..nakoniec vmiešame sneh z bielkov.

2. Krok

Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 20 x 30 a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°c asi 15 minút..

3. Krok

prvý krém si pripravíme vyšľahaním masla s práškovým cukrom do peny, potom primiešame tvaroh a vanilkový cukor.Piškótu ktorú sme nechali vychladnúť potrieme týmto krémom.

4. Krok

Do hrnca si dáme variť 600 ml pomarančovej šťavy s cukrom..V zbytku šťavy rozmiešame vanilkové pudingy..keď sa šťava rozvarí primiešame pudingovú zmes a uvaríme hustý puding..Ten necháme mierne vychladnúť a ešte teplý nalejeme na tvarohový krém..

5. Krok

Takto pripravený zákusok dáme vychladnúť najlepšie na pár hodín kým nám vrchná vrstva úplne nezatuhne..Nakoniec prizdobíme vyšľahanou šľahačkou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10581 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.