- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Základný dip viac možností
Základný dip viac možností
Studenú omáčku ako dip k mäsu, krekrom, k predjedlám, či k fondue si môžete veľmi rýchlo a jednoducho pripraviť..
pripravíme si základný recept a k nemu vám predstavíme aj viacero variácií..
Budete potrebovať:
- 200 g smotanového syra
- 200 g kyslej smotany
- 130 g nízkotučného tvarohu
- 20 ml smotany alebo mlieka
- soľ a mleté čierne korenie
Do mixéra si dáme smotanový syr, kyslú smotanu , tvaroh, majonézu, a trochu mlieka alebo smotany..Spolu mixujeme asi 30 sekúnd.potom ochutíme soľou a korením.
Zo základného receptu môžete teraz vykúzliť rôzne variácie..
Banán – Curry Dip:
Zmiešajte základný recept s rozmixovaným banánom a 1 lyžičkou kari
Cesnakový dip:
Základný recept s 2 lisovanými strúčikmi cesnaku
Salsa Dip:
Zmiešajte základný recept s 2 lyžicami salsy omáčky
Bylinkový dip:
Zmiešajte základný recept s 1 polievkovou lyžičkou čerstvých byliniek, alebo 1 kávovou lyžicou sušených..
Nordic Dip:
Zmiešajte základný recept so 100 g jemne nakrájaného údeného lososa, jemne nakrájaného kôpru, 1 polievkovou lyžicou chrenu a 1 polievkovou lyžicou citrónovej šťavy.
Taliansky dip:
Zmiešajte 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku, 1 rozdrvený strúčik cesnaku, pár lístkov bazalky, jemne nasekanej.
Stredomorský dip:
150 g gréckeho jogurtu, 1/2 uhorky, 2 strúčiky cesnaku, 5 lístkov čerstvej mäty a petržlenovej vňaťky. Uhorku ošúpte
, jemne nastrúhajte a dobre vytlačte vodu.Pridajte prelisovaný cesnak a zmiešajte s bylinkami.
Môžete kombinovať podľa svojich predstáv. Buďte kreatívni!
Čo tak olivy, nakrájané papriky, vajcia, orechy, ajvar a tak ďalej … ..