- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Najšťavnatejšie tajomstvo kuracích pŕs – 5 receptov marinád na kuracie mäso, ktoré by každá žena v domácnosti potrebovala!
Najšťavnatejšie tajomstvo kuracích pŕs – 5 receptov marinád na kuracie mäso, ktoré by každá žena v domácnosti potrebovala!
Z Kuracích pŕs môžete vyčarovať naozaj chutné jedlá.
Takže dnes by sme vám chceli predstaviť 5 fantastických receptov.
Marináda s kefírom, cesnakom a citrónom
zloženie:
- 2 strúčiky cesnaku,
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 250 ml Kefíru
- 0,5 cibule,
- mleté čierne korenie,
- 1 lyžica rozmarínu
- 1 lyžica horčice.
príprava:
Cibuľu a cesnak očistite, nakrájajte na kocky, cesnak pretlačte a dajte do misky. Pridajte horčicu a mleté čierne korenie, nasekaný rozmarín a dobre premiešajte. Pridajte citrónovú šťavu a kefír a znovu dobre premiešajte. Pripravenú marinádu nalejeme na kuracie prsia a necháme stáť 1 hodinu. Môžete pridať soľ podľa vašej chuti.
Med so sójovou omáčkou
zloženie:
- 4 lyžice medu
- 2 lyžice sójovej omáčky,
- 5 až 6 lyžíc olivového oleja
- 0,5 lyžičky mletého mletého čierneho korenia,
- 1 lyžica sušeného aromatického korenia (rasca, bazalka, oregano)
príprava:
Zmiešame med, sójovú omáčku, sušené aromatické korenie, mleté čierne korenie a olej v miske. Potom pridajte kuracie prsia a nechajte stáť 1 hodinu. Marinované kuracie prsia sa môžu piecť aj v rúre spolu so zemiakmi.
Korenená marináda so zázvorom, citrónovou šťavou a sójovou omáčkou
zloženie:
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry,
- 2 lyžice cukru
- 4-6 strúčikov cesnaku,
- 1 lyžička zázvoru nastrúhaného,
- 2 až 3 lyžice sójovej omáčky,
- mleté čierne korenie.
príprava:
Suché prísady vložte do misky, potom pridajte strúhaný zázvor, strúhanú citrónovú kôru a pretlačený cesnak. Dobre premiešajte vidličkou, potom pridajte citrónovú šťavu a sójovú omáčku. Kuracie prsia umiestnite do pripravenej marinády a nechajte 1 – 2 hodiny stáť, potom pečieme..
Korenená marináda s kyslou smotanou
- 100 ml kyslej smotany,
- 2 lyžičky dijonskej horčice,
- 1 lyžica mletej červenej papriky,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 1 lyžička karí.
príprava:
Pretlačený cesnak dajte do misky. Pridajte červenú papriku, karí, horčicu a kyslú smotanu, dobre premiešajte. Kuracie prsia natrieme touto marinádou a necháme stáť 2 hodiny.pred pečením mäso ešte posolíme.
Aromatická marináda s bielym vínom, medom a pomarančovým džúsom
zloženie:
- 1 pomaranč
- 2 -3 lyžice medu
- 1 lyžica strúhaného zázvoru
- 100 ml bieleho vína
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžica mletej rasce a bazalky
príprava:
Umyte pomaranč, nastrúhajte z neho kôru a vytlačte šťavu. Pridajte med, strúhaný zázvor, aromatické korenie a citrónovú šťavu, potom nalejte víno a premiešajte. Kuracie prsia umiestnite do pripravenej marinády a nechajte stáť 1,5-2 hodiny.
Tu sú niektoré nápady na prípravu najlepších kuracích pŕs:
1. Nepoužívajte majonézu ani ocot. Majonéza je vhodnejšia na prípravu studených jedál a šalátov. Ocot môže byť horký a mäso vysušiť.
2. Na mäso dajte soľ až pred koncom prípravy, pretože ak ho vložíme do marinády absorbuje nám z mäsa vodu a mäso sa potom vysuší..
3. Pripravujte zo vždy čerstvého mäsa. Mrazené a rozmrazené mäso nebude tak dobré ako čerstvé.