- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Jahodové kocky
Jahodové kocky
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Piškóta:
- 4 bielká
- 4 lyžice cukru
- 4 lyžice hladkej múky
- Krém:
- 1 prášková želatína (10 g*)
- 450 g jahôd
- 150 g cukru
- 500 g mascarpone
- 2 lyžice práškového cukru
- 400 ml smotany na šľahanie
- 150 g bielej čokolády
- Na ozdobu:
- 200 ml smotany na šľahanie
- jahody
Postup prípravy
1. Krok
Vaječné bielky vyšľaháme najskôr so štipkou soli do peny, potom pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh..Múkou potom vmiešame zľahka stierkou..Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 20 x 30 .. Upečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 10 - 15 minút.
2. Krok
Želatínu dáme napučať do 4 lyžíc vody..Jahody dáme do hrnca , pridáme k nim 2 - 3 lyžice vody a cukru a varíme ich na miernom ohni 4 - 5 minút..Potom ich rozmixujeme ponorným mixérom.Želatínu mierne zahrejeme a vmiešame ju k jahodovému pyré, a necháme vychladnúť n a izbovú teplotu.
3. Krok
Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom, a potom pridáme smotanu na šľahanie.Vyšľaháme jemný krém..Krém rozdelíme na dve časti...Do jednej čast vmiešame jahodové pyré a do druhej vmiešame rozpustenú bielu čokoládu.
4. Krok
Na piškótu ktorá nám medzičasom vychladla najskôr navrstvíme jahodový krém, a dáme do mrazničky na 15 minút..Potom na jahodový krém navrstvíme krém z bielej čokolády a dáme do chladničky.
5. Krok
Pred podávaním dozdobíme vyšľahanou šľahačkou a jahodami.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1685 videní