- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Šamróny plnené čokoládovým krémom
Šamróny plnené čokoládovým krémom
- Kusov: 24
- Porcií: 24
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 500 g lístkového cesta
- olej
- žĺtok
- trochu mlieka
- práškový cukor
- Krém:
- 1 prášková želatína (10 g)
- 50 ml vody
- 500 ml mlieka
- 1 čokoládový puding
- 1 lyžica gustinu alebo zlatého klasu
- 3 žĺtka
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 50 g čokolády na varenie
- 200 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenom povrchu a nakrájame na 24 prúžkov...Kovové valčeky na šamróny potrieme olejom a naviniem cesto tak aby sa cez okraje prekrývalo.
2. Krok
Šamróny ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie ..Pred pečením ich potierame žĺtkom vyšľahaným v troche vody..
3. Krok
Pečieme ich vo vyhriatej rúre na 200°C asi 20 minút. ešte teplé šamróny vyberieme z valčekov.
4. Krok
Krém pripravíme tak , že si najskôr v troche vody necháme napučať želatínu..Zatiaľ si dáme variť asi 400 ml mlieka, zostávajúce mlieko zmiešame s pudingovým práškom a so zlatým klasom a zavaríme zmes do vriaceho mlieka.Povaríme kým sa puding neuvarí..Kým je puding horúci primiešmae k nemu nalámanú čokoládu a želatínu..Dobre premiešame a necháme úplne vychladnúť.
5. Krok
Vyšľaháme šľahačku a primiešame ju k vychladnutému krému..Odložíme do chladničky kým krém zatuhne, potom ho preložíme do cukrárskeho vrecka a plníme ním vychladnuté trubičky..Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a môžete jemne preliať aj rozpustenou čokoládou.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1049 videní