- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Mramorovaný koláč s bielou a tmavou čokoládou
Mramorovaný koláč s bielou a tmavou čokoládou
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 1:15 hod
Suroviny
- Mramorová piškóta:
- 8 vajec
- 125 g práškového cukru
- 125 g polohrubej múky
- 25 g kakaa
- štipka soli
- Sirup:
- 400 ml vody
- 50 g cukru
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- Krém z horkej čokolády:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 200 g tmavej čokolády
- 250 g mascarpone
- Krém z bielej čokolády:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 250 g bielej čokolády
- 250 g mascarpone
Postup prípravy
1. Krok
najskôr si vyšľaháme vaječné bielká so štipkou soli, potom postupne pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh.K snehu po jednom pridávame žĺtka, a potom pridáme 3/4 múky..Cesto rozdelíme na 2 časti..Do jednej pridáme zvyšnú múku , a do druhej časti vmiešame kakao..
2. Krok
na plech si dáme papier na pečenie.(24 x 37) a budeme dávať cesto striedavo..Po lyžiciach 3-4 lyžice bieleho cesta do stredu plechu, potom 3-4 lyžice tmavého cesta..takto striedame kým neminieme všetko cesto.
3. Krok
Plech vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 30 - 35 minút..Vyskúšame prepečenosť špáradlom..Potom piškótu pokropíme sirupom ktorý si pripravíme prevarením vody s cukrom, do ktorej pridáme citrónovú šťavu.
4. Krok
Kým koláč chladne pripravíme si krémy..do dvoch hrnčekov si dáme po 200 ml smotany na šľahanie..Zahrejeme skoro k bodu varu, a odstavíme..do jedného hrnčeka dáme nalámanú bielu čokoládu, a do druhého tmavú..Chvíľu počkáme a potom rozmiešame aby nám vznikla homogénna zmes..Aj tmavá aj biela..necháme vychladnúť na izbovú teplotu..
5. Krok
Po ochladnutí šľahačky, vyšľaháme oba krémy a do každého pridáme mascarpone..Krémy by mali zostať po našľahaní nadýchané..
6. Krok
Oba krémy si dáme do dvoch cukrárskych vreciek a koláčik dozdobíme..
Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
896 videní