Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Višňový zákusok

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Visnovy zakusok.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
retetemerisor.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 7 vajec
  • 125 g práškového cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 250 g masla
  • 125 ml mlieka
  • 30 g kakaa
  • 400 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • 1 prášok do pečiva
  • 300 g višní
  • Sirup:
  • 200 ml vody
  • 2 vanilkové cukre
  • Višňový krém:
  • 750 g višňového kompótu
  • 50 g škrobu
  • 125 g mascarpone
  • Krém z bielej čokolády:
  • 200 g bielej čokolády
  • 125 ml smotany na šľahanie
  • 125 g mascarpone
  • Krém z tmavej čokolády:
  • 200 g horkej čokolády
  • 125 ml smotany na šľahanie
  • 125 g mascarpone
  • na ozdobu:
  • čokoládové hobliny
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava sirupu Zmiešajte vodu s cukrom a varte, kým sa cukor neroztopí. Nechajte vychladnúť.

2. Krok

Najskôr si vyšľaháme vajcia so štipkou soli, potom pridáme cukor a vanilkový cukor ..Keď sa zmes trochu napení vmiešame mäkké maslo , potom postupne vmiešame múku s práškom do pečiva, striedavo s mliekom.

3. Krok

Cesto rozdelíme na 2 časti.. Do jednej časti vmiešame kakao.. Na plech 35 x 25 si najskôr dáme kakaové cesto, a naň rozotrieme cesto svetlé.. Na povrchu porozkladáme višne bez kôstok.. Plech vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a koláčik pečieme 35 - 40 minút.

4. Krok

Višňový kompót si scedíme.. Višne rozmixujeme a zalejeme opäť šťavou.. precedíme cez sitko.. V troche šťavy rozmiešame škrob, ostatnú dáme variť.. Keď sa šťava začne variť primiešame škrobovú zmes a za stáleho miešania varíme kým nám zmes nezhustne.. krém necháme vychladnúť ,a potom vyšľaháme s mascarpone.

5. Krok

Príprava krému z bielej čokolády: Zahrejeme si smotanu na šľahanie potom ju odstavíme a pridáme do nej nalámanú bielu čokoládu..necháme 2 minút postáť a potom vymiešame dohladka. Necháme úplne vychladnúť.Keď je čokoláda vychladnutá dáme ju do mixéra a pridáme aj mascarpone..Spolu rozmixujeme..

6. Krok

To isté urobíme aj s horkou čokoládou..

7. Krok

na piškótu ktorá je vychladnutá najskôr rozotrieme višňová krém, potom dáme krém z bielej čokolády, a potom z horkej..Môžete na ozdobovanie použiť aj cukrárske vrecko.

8. Krok

Takto odložíme zákusok do chladničky aspoň na 1 hodinu..Potom ho dozdobíme čokoládovým hoblinami..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1535 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.