Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krehký koláč s ríbezľami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Krehky kolac s ribezlami.jpg
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
bookingcook.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 55min
Tertyj pirog s chernoj smorodinoj recept 5 e1469782280821.jpg
bookingcook.ru
Tertyj pirog s chernoj smorodinoj recept 9 e1469782235336.jpg
bookingcook.ru
Tertyj pirog s chernoj smorodinoj recept 20 e1469782113906.jpg
bookingcook.ru
Tertyj pirog s chernoj smorodinoj recept 18 e1469782136309.jpg
bookingcook.ru
Tertyj pirog s chernoj smorodinoj recept 11 e1469782217756.jpg
bookingcook.ru
Tertyj pirog s chernoj smorodinoj recept 16 e1469782161497.jpg
bookingcook.ru
Tertyj pirog s chernoj smorodinoj recept 8 e1469782245326.jpg
bookingcook.ru
reklama:

Suroviny

  • 150 g margarínu alebo masla
  • 350 g hladkej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • kôra z polovice citróna
  • 0,5 lyžičky jedlej sódy
  • 2 vajcia
  • Plnka z čiernych ríbezlí:
  • 3 lyžice džemu z čiernych ríbezlí
  • 3 - 4 hrste čiernych ríbezlí
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 2 - 3 lyžice cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misky si preosejeme múku.pridáme všetky zvyšné prísady a citrónovú kôru,.

2. Krok

Pridáme maslo z chladničky nakrájané na kocky.Všetko spolu premiešame .Potom pridáme vajce..Najskôr jedno a uvidíme podľa konzistencie či je treba pridať ešte druhé..

3. Krok

Vypracujeme krehké cesto ktoré by sa malo zmiesiť do gule.Cesto potom rozdelíme na 2 časti..na jednu väčšiu a druhú menšiu..(ja rozdelíme na polovicu a potom polovicu na polovicu..polovicu pridáme k polovicu a jednu štvrtinu zvlášť zabalím a odložíme do chladničky..)

4. Krok

Väčšiu časť cesta vyvaľkám do formy alebo na menší plech a vytlačím cez okraje..cesto popicháme vidličkou a odložím aj s plechom do chladničky.Necháme chladiť asi 1 hodinu..Potom na cesto rozotriem džem aj cez okraje.Na džem nasypem opláchnuté a odstopkované ríbezle a zaprášim ich škrobom a posypem kryštálovým cukrom.

5. Krok

Teraz z chladničky vyberieme menšiu časť cesta a nastrúham ho na ríbezle.

6. Krok

Plech vložím do predhriatej rúry na 180°C a pečiem cca 30 - 35 minút..keď koláč získa zlatistú farbu tak je hotový.

7. Krok

Hotový koláč necháme poriadne vychladnúť a potom nakrájame na porcie..Pred podávaním ho posypeme práškovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1306 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.