- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- inšpirácie
- Výborná plnka podľa starodávneho receptu zmizne zo stola počas sekundy. Urobiť si ju môžete kedykoľvek počas roka, ľahko, rýchlo a maximálne jednoducho.
Výborná plnka podľa starodávneho receptu zmizne zo stola počas sekundy. Urobiť si ju môžete kedykoľvek počas roka, ľahko, rýchlo a maximálne jednoducho.
Veľká noc je už síce za nami, však sviatočné jedlá si nemusíme pripravovať len cez sviatky. Ak na ne máme chuť, nič nám nebráni si ich kedykoľvek urobiť. Receptov a možností je veľké množstvo, tak prečo si niečo zakazovať, odopierať alebo dokonca čakať na nejakú významnú údalosť. Ak máme chuť, tak hurá do toho. Ak by ste si dali niečo naozaj dobré, ale zrovna vás nenapadá, čo dobrého si pripraviť, vyskúšajte recept na báječnú veľkonočnú plnku, ktorá sa už po dlhé roky robí stále rovnako. Zaujímavosťou na nej je, že zmizne zo stola počas krátkej chvíle, pretože je naozaj skvelá.
Sviatočný pokrm
Ide o výbornú sviatočnú plnku, ktorá je tým, najlepším, čo môžete ochutnať. Ak si ju urobíte podľa tohto receptu a pridáte do nej trochu žihľavy, ako sa to kedysi robievalo, potom sa budete oblizovať ešte týždeň po tom. Plnka je veľmi chutná, pretože sa robí na jar a pôsobí veľmi mlado a sviežo. Naozaj je to lahôdka, ktorá by nemala na vašom stole chýbať, či už na Veľkú noc alebo vo všedný deň.
Ingrediencie k plnke
Ak vás láka tento recept, nie je nič jednoduchšie ako si ho pripraviť. K príprave budete potrebovať nasledujúce suroviny a ingrediencie:
10 až 12 rožkov
8 žĺtkov,
8 bielkov,
1 maslo,
soľ,
čierne korenie,
drvenú majoránku,
mletý zázvor,
štipku muškátového orieška,
mladú žihľavu
údené mäso
bravčová masť alebo olej na vymastenie pekáča .
Sami vidíte, že sa jedná o klasické ingrediencie, ktoré máte iste doma alebo ich pravidelne používate. Na žihľavu vyrazte do najbližšieho lesa, určite tam bude.
Postup výroby
Údené mäso povarte vo vode a nakrájajte ho na kocky. Vývar si ponechajte bokom. Do misky si dajte maslo, žĺtky, soľ, korenie, majoránku, zázvor, muškátový oriešok, žihľavu, najemno nakrájané rožky a mäso na kocky. Poriadne premiešajte a postupne zalejte vývarom. Z bielkov si ušľahajte sneh a zľahka ho vmiešame do hmoty. Potom vymažte pekáč, hmotu do neho rozložte a pečte dozlata. Nechajte si chutiť.