Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kocky „Čierny les“

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kocky a ierny les.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.coolinarika.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 200 g margarínu alebo masla
  • 200 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžica instantnej kávy
  • 2 lyžice vriacej vody
  • 50 g kakaa
  • 100 g polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 300 - 400 g višní (mrazené , kompótové alebo čerstvé)
  • Ganache:
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 200 g čokolády na varenie
  • Na ozdobu:
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • višne
  • strúhaná čokoláda
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zmäknutý margarín, alebo maslo vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridávame po jednom vajíčku a šľaháme, kým nezískame hladkú spenenú zmes.

2. Krok

Kávu rozpustíme v dvoch lyžiciach vriacej vody a pridáme do misy. Na záver pridajte zmes suchých ingrediencií, ktoré ste predtým spojili: kakao, múku a prášok do pečiva. Vyšľaháme dohladka.

3. Krok

Vezmite plech s rozmermi 30 × 20 cm, trochu ho naolejujte a vysypte múkou. Cesto vylejeme na plech, potom na vrch poukladáme odkvapkané višne a prstami ich zľahka vtlačíme do cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C, 20 - 25 minút. Skontrolujte špáradlom - ak vyjde suché, je cesto upečené.

4. Krok

Na polevu nalejeme šľahačku do hrnčeka, zohrejeme takmer do varu. Odstavíme z plameňa a pridáme čokoládu nalámanú na kocky. Necháme minútu postáť, potom metličkou dobre premiešame, kým sa čokoláda neroztopí a nedostaneš hladkú čokoládovú polevu. Touto polevou ganache polejeme koláč. Koláč vložíme do chladničky, aby poleva stuhla.

5. Krok

Vyšľahajte šľahačku a každú kocku koláča ozdobte pomocou cukrárskeho vrecka jednej višne a nastrúhanej čokolády..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1265 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.