- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Tiramisu kocky
Tiramisu kocky
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- Piškóta:
- 4 vajcia
- 100 g práškového cukru
- 2 vanilkové cukre
- 100 g hladkej múky
- 16 g kakaa
- 50 ml mlieka
- 30 ml oleja
- 1 prášok do pečiva
- 1 lyžička instantnej kávy
- krém:
- 4 žĺtky
- 2 bielky
- 60 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 3 pláty želatíny
- 500 g mascarpone
- 250 ml smotany na šľahanie
- 40 g práškového cukru
- Sirup:
- 50 ml vraicej vody
- 20 g cukru
- 1 lyžička instantnej kávy
Postup prípravy
1. Krok
Vyšľaháme vajcia s cukrom a s vanilkovým cukrom do peny. Potom dáme nad paru do vodného kúpeľa a ďalej šľaháme asi 3 minúty. Potom odstavíme a zas šľaháme asi 3 minúty.
2. Krok
V čistej miske zmiešame múku s kakaom a s prášku do pečiva alebo sódy bikarbóny. Zľahka premiešajte a pridajte do spenenej zmesi s cukrom a žĺtkami.
3. Krok
Ručným mixérom zľahka premiešame. Ak nie ste milovníkmi kávy, zmiešajte mlieko a olej v malej miske s lyžičkou instantnej kávy alebo kakaa. Zmiešajte dve polievkové lyžice čokoládovej zmesi s olejom a mliekom, potom všetko vráťte späť do čokoládovej zmesi a zľahka spojte.
4. Krok
Zmes nalejeme na plech pokrytého papierom na pečenie 36 × 40 cm. Plechom niekoľkokrát zatraste aby sa zmes cesta zarovnala..
5. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C asi 15 min. Piškótu nechajte vychladnúť a odstráňte papier. Piškótu pofŕkame sirupom ktorý si pripravíme zaliatím kávy a cukru s horúcou vodou..
6. Krok
4 žĺtka si vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom.. Dáme nad paru do vodného kúpeľa a šľaháme 4 - 5 minút.. Potom odstavíme.. Namočíme želatínu podľa návodu na obale .
7. Krok
V inej miske si vyšľaháme mascarpone s práškovým cukrom. Do žĺtkového základu keď trochu ochladne vmiešame mascarpone a poriadne zašľaháme..
8. Krok
Vyšľaháme šľahačku do tuha, potom v dvoch lyžiciach šľahačky rozmiešame rozpustenú želatínu, a všetko zmiešame s mascarpone krémom.. Vyšľaháme 2 bielky a tiež ich vmiešame do krému..
9. Krok
Piškótu prerežeme na polovicu.. Jednu časť zalejeme polovicou krému a prikryjeme druhu časťou piškóty.. Tú zalejeme druhou časťou krému a c....odložíme do chladničky aby krém spevnel.. Najlepšie na noc. pred podávaním posypeme kakaom, a nakrájame na kocky
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2966 videní