- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Anjelské oči
Anjelské oči
- Kusov: 40
- Porcií: 40
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 35min
Suroviny
- 300 g hladkej múky
- 100 g práškového cukru
- 2 vanilkové cukre
- štipka soli
- trochu nastrúhanej citrónovej kôry
- 200 g masla
- 2 žĺtky
- Džem podľa chuti na plnenie
Postup prípravy
1. Krok
V miske zmiešame hladkú múku, práškový a vanilkový cukor, štipku soli a trochu nastrúhanej bio citrónovej kôry. Pridajte maslo izbovej teploty a žĺtky vypracujte cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odležať v chladničke minimálne 1 hodinu.
2. Krok
Z cesta robíme asi 15 g gule. Trochu stlačte v strede pomocou vareškovej rúčky (ale netlačte úplne!)a ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Dutinu zalejeme pomocou čajovej lyžičky džemom.
3. Krok
Koláčiky pečieme v prehriatej rúre na 175°C 12 - 15 minút. Potom necháme na plechu vychladnúť.
4. Krok
Vychladnuté anjelské oči môžete ozdobiť polevou z citrónu a práškového cukru. Za týmto účelom premiešajte 4 - 5 lyžíc práškového cukru s trochou citrónovej šťavy, až kým nebude poleva hladká (poleva by nemala byť príliš hustá, ale ani príliš tekutá). Nalejte polevu do mikroténového vrecka, odrežte veľmi malý kútik a ozdobte sušienky .
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7735 videní