- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Orechové rezy „Krantz“
Orechové rezy „Krantz“
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Piškóta:
- 8 vajec
- 100 g práškového cukru
- 80 g polohrubej múky
- 100 g nahrubo zomletých vlašských orechov
- 1 prášok do pečiva
- Karamel:
- 200 g cukru
- 50 g masla
- Krém:
- 4 žĺtka
- 200 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 400 ml mlieka
- 40 g hladkej múky
- 220 g masla
- Sneh:
- 4 bielká
- 220 g práškového cukru
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- Krantz:
- 80 g cukru
- 70 g nasekaných vlašských orechov
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si vyšľaháme 8 bielkov do peny, potom postupne pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh. Do snehu pridávame po jednom žĺtka a za každým premiešame.
2. Krok
V inej miske si zmiešame múku, prášok do pečiva a orechy.. všetko premiešame. Zmes pridáme k vyšľahaným vajciam, a spolu zľahka premiešame.
3. Krok
cesto vylejeme na plech 20 x 30 vyložený s papierom na pečenie a uhladíme..
4. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút. Upečenú piškótu necháme vychladnúť a potom prekrojíme na 2 časti..
5. Krok
Pripravíme si karamelovú polevu: 200 g kryš..cukru skaramelizujeme, pridáme maslo a zahrejeme kým sa všetko neprepojí. Karamel necháme mierne vychladnúť dáme do špricu a nastriekame na plát a potom rozotrieme..
6. Krok
Krém: Do misy si dáme cukor , vanilkový cukor, a 4 žĺtka. Premiešame .. pridáme 100 ml mlieka a spolu vyšľaháme metličkou.. Zmes vlejeme do ostatného mlieka a na miernom plameni za stáleho šľahania varíme do zhustnutia..
7. Krok
Uvarený krém zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme úplne vychladnúť.. Potom prešľaháme šľahačom, a pridáme mäkké maslo.. Spolu vyšľaháme do jemného a hladkého krému.
8. Krok
Karamel prikryjeme polovicou krému a priložíme druhý piškótový plát ktorý mierne pritlačíme.. na vrch dáme druhú polovicu krému a rozotrieme..
9. Krok
Sneh: Vyšľaháme 4 bielká do peny, potom pridáme 220 g práškového cukru a ušľaháme sneh, do ktorého nakoniec dáme 2 lyžice citrónovej šťavy.
10. Krok
Sneh si dáme do vodného kúpeľa a nad parou bez toho aby sa nám miska dotýkala vody šľaháme metličkou Kým sneh nestuhne. Sneh necháme mierne vychladnúť a rozotrieme ho na vrchnú vrstvu krému a zarovnáme..
11. Krok
Krantz: Do menšieho hrnca si dáme cukor a necháme ho skaramelizovať..Pridáme 70 g nasekaných vlašských orechov a premiešame , kým sa orechy nespoja s karamelom..
12. Krok
Karamelovú zmes nanesieme na plech, ktorý si vytrieme olejom alebo maslom, a rozotrieme stierkou.. Necháme karamel poriadne vychladnúť a zatuhnúť.. potom ho zlúpneme, dáme do mikroténového vrecka a rozbijeme ho tĺčikom na mäso.. Kúskami karamelizovaných orechov posypeme sneh .
13. Krok
Zákusok necháme zachladiť na 4 hodiny, a potom nakrájame na porcie..
https://youtu.be/vD341guolzw
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2479 videní