- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Pavlova s čokoládou
Pavlova s čokoládou
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 1:30 hod
- Hotové Za: 2:0 hod
Suroviny
- Bezé: (Sneh)
- 4 bielká
- 200 g práškového cukru
- 100 g tmavej čokolády
- Krém:
- 200 g mascarpone
- 70 g práškového cukru
- Na ozdobu ovocie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Do misky šľahača si dáme bielká..najskôr ich vyšľaháme do peny.. Môžete pridať štipku soli.
2. Krok
Potom pridávame po častiach práškový cukor a šľaháme do snehu.
3. Krok
Na plech si dáme papier na pečenie, a zo snehu vytvorím e dva rovnaké kruhy.. Sneh nazarovnávame práve naopak efekt vytvoria vrcholky..
4. Krok
Čokoládu roztopíme v mikrovlnke v intervaloch.. Za každým premiešame.. Malou lyžičkou na sneh urobíme cik caky, a zľahka zavírime špajdlou v snehu alebo vidličkou.. Dá sa použiť aj metlička na šľahanie ktorú namočíme do rozpustenej čokolády a ňou zavírime v snehu..
5. Krok
sneh vložíme do vyhriatej rúry na 90 - 100°C a sušíme 90 - 95 minút.. Pusinka by mala zostať vo vnútri mäkka zvonku chrumkavá..
6. Krok
Krém si pripravíme tak, že vyšľaháme mascarpone s cukrom.. Potom dáme do chladničky zastabilizovať.
7. Krok
Pavlovu plníme krémom tesne pred podávaním, aby nám sneh od krému nezvlhol.. Na jednu snehovú piškótu dáme krém s ovocím a prikryjeme druhou pusinkovou vrstvou.. na vrch tiež môžete dať krém a ovocie..Fantázii sa medze nekladú..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
436 videní