- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- palacinky
- Kakaové palacinky s kávou
Kakaové palacinky s kávou
- Kusov: 14
- Porcií: 14
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 20min
Suroviny
- 2 vajcia
- 50 g cukru
- 350 ml mlieka
- 1 lyžička čerstvej mletej kávy ( môžete aj nesca)
- 150 g hladkej múky
- 2 lyžice kakaa
- 2 lyžice oleja
- 0,5 lyžičky sódy
Postup prípravy
1. Krok
Nalejte mlieko do hrnca a pridajte čerstvo pomletú kávu, za častého miešania priveďte mlieko do varu. Kávové mlieko varte 1 minútu.
2. Krok
Odstavte z ohňa a preceďte cez jemné sitko alebo plátno (lepšie je to urobiť dvakrát, aby ste sa zbavili kávovej usadeniny), nechajte mlieko vychladnúť.
3. Krok
V hlbokej miske zmiešajte dve stredné vajcia s cukrom. Všetko rozšľaháme šľahačom asi 2 - 3 minúty.
4. Krok
Do vaječnej hmoty pridáme kakaový prášok, obsah misky pri nízkych otáčkach jemne zašľaháme, aby sa kakao rozpustilo.
5. Krok
Hladkú múku so sódou preosejeme k čokoládovej hmote, vyšľaháme šľahačom pri nízkych otáčkach. V tejto fáze získate veľmi hustú zmes, je čas nalievať vychladené kávové mlieko v niekoľkých krokoch, zakaždým dobre prešľaháme aby neboli hrudky.
6. Krok
Potom pridáme do cesta olej.. Konzistencia hotového cesta by mala pripomínať palacinkové cesto pripravené podľa klasického receptu.
7. Krok
Panvicu na palacinky vymastite pomocou masteničky kvapkou rastlinného oleja, vylejte časť cesta, rozlejte po panvici a na miernom ohni z oboch strán opečte . Palacinky sa pražia rýchlo a je veľmi dôležité ich strážiť, aby sa nepripálili, pretože na čokoládovom ceste nevidíte známky hnednutia. Z tohto množstva cesta mi vzniklo 14 palaciniek s priemerom 20 cm. Ak palacinky vyprážate na dvoch panviciach bude to oveľa rýchlejšie.
8. Krok
Hotové palacinky ukladajte na kopu na seba. Určite budú veľmi chutné s krásnymi chrumkavými okrajmi. Na želanie je možné každú palacinku potrieť kúskom masla, vďaka čomu budú jemné.
9. Krok
Čokoládovo-kávové palacinky chutia s medom, kondenzovaným mliekom, džemom, kyslou smotanou, čokoládovým sirupom tvarohom.. Tieto palacinky môžu byť zmrazené. Ak to chcete urobiť, nechajte ich vychladnúť na izbovú teplotu, každú palacinku stočte do tuby alebo ju zložte na štyri a vytvorte trojuholníky. Také polotovary vložte do mikroténového sáčku alebo do dózy , ochlaďte v chladničke 2-3 hodiny a dajte do mrazničky . Čas použiteľnosti takýchto mrazených palaciniek je 4 mesiace pri teplote -18 stupňov. Palacinky môžete rozmraziť v chladničke alebo v mikrovlnnej rúre pomocou režimu „Rozmrazovanie“.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
142 videní