Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kakaové palacinky s kávou

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Kakaove palacinky s kavou.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
menunedeli.ru
  • Kusov: 14
  • Porcií: 14
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 20min
reklama:

Suroviny

  • 2 vajcia
  • 50 g cukru
  • 350 ml mlieka
  • 1 lyžička čerstvej mletej kávy ( môžete aj nesca)
  • 150 g hladkej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 lyžice oleja
  • 0,5 lyžičky sódy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Nalejte mlieko do hrnca a pridajte čerstvo pomletú kávu, za častého miešania priveďte mlieko do varu. Kávové mlieko varte 1 minútu.

2. Krok

Odstavte z ohňa a preceďte cez jemné sitko alebo plátno (lepšie je to urobiť dvakrát, aby ste sa zbavili kávovej usadeniny), nechajte mlieko vychladnúť.

3. Krok

V hlbokej miske zmiešajte dve stredné vajcia s cukrom. Všetko rozšľaháme šľahačom asi 2 - 3 minúty.

4. Krok

Do vaječnej hmoty pridáme kakaový prášok, obsah misky pri nízkych otáčkach jemne zašľaháme, aby sa kakao rozpustilo.

5. Krok

Hladkú múku so sódou preosejeme k čokoládovej hmote, vyšľaháme šľahačom pri nízkych otáčkach. V tejto fáze získate veľmi hustú zmes, je čas nalievať vychladené kávové mlieko v niekoľkých krokoch, zakaždým dobre prešľaháme aby neboli hrudky.

6. Krok

Potom pridáme do cesta olej.. Konzistencia hotového cesta by mala pripomínať palacinkové cesto pripravené podľa klasického receptu.

7. Krok

Panvicu na palacinky vymastite pomocou masteničky kvapkou rastlinného oleja, vylejte časť cesta, rozlejte po panvici a na miernom ohni z oboch strán opečte . Palacinky sa pražia rýchlo a je veľmi dôležité ich strážiť, aby sa nepripálili, pretože na čokoládovom ceste nevidíte známky hnednutia. Z tohto množstva cesta mi vzniklo 14 palaciniek s priemerom 20 cm. Ak palacinky vyprážate na dvoch panviciach bude to oveľa rýchlejšie.

8. Krok

Hotové palacinky ukladajte na kopu na seba. Určite budú veľmi chutné s krásnymi chrumkavými okrajmi. Na želanie je možné každú palacinku potrieť kúskom masla, vďaka čomu budú jemné.

9. Krok

Čokoládovo-kávové palacinky chutia s medom, kondenzovaným mliekom, džemom, kyslou smotanou, čokoládovým sirupom tvarohom.. Tieto palacinky môžu byť zmrazené. Ak to chcete urobiť, nechajte ich vychladnúť na izbovú teplotu, každú palacinku stočte do tuby alebo ju zložte na štyri a vytvorte trojuholníky. Také polotovary vložte do mikroténového sáčku alebo do dózy , ochlaďte v chladničke 2-3 hodiny a dajte do mrazničky . Čas použiteľnosti takýchto mrazených palaciniek je 4 mesiace pri teplote -18 stupňov. Palacinky môžete rozmraziť v chladničke alebo v mikrovlnnej rúre pomocou režimu „Rozmrazovanie“.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

142 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.