Šamróny
- Kusov: 8
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 400 g lístkového cesta
- 4 bielka
- 200 g cukru
- 2 vanilkové cukre
- 50 ml vody
- 1,5 lyžičky citrónovej šťavy
Postup prípravy
1. Krok
Ak nemáte špeciálne rúrky na pečenie šamrónov, môžete si ich pripraviť sami. Na to potrebujeme pevnejší papier A4 a alobal. Papier zvinieme do kornútika a široký lievik prehneme dovnútra.. Výsledný kužeľ obaľte alobalom a zvyšné okraje tiež zahnite dovnútra kužeľa. Týmto spôsobom vyrobíme 9 foriem.
2. Krok
Cesto na pomúčenom povrchu rozvaľkáme na vrstvu hrubú asi 4 - 5 mm. Cesto nakrájame na dlhé pásy široké 1,5-2 cm.
3. Krok
Počnúc špičkou kornútka obaľte pásy cesta okolo formy, pričom sa predchádzajúce vrstvy mierne prekrývajte. Pečieme vo vyhriatej rúre 15-20 minút do zlatista.
4. Krok
Hotové kornútiky mierne ochlaďte a potom ich uvoľnite z formy.
5. Krok
Zatiaľ čo sa šamróny pečú, môžete si pripraviť bielkovinový krém. Vložte bielky do hlbokej misy. Mala by byť dokonale suchý a čistá . V opačnom prípade sa vám bielká dobre nevyšľahajú . Dajte cukor do malého hrnca. Prilejeme k nemu vodu a zhrejte.. Sirup privedieme k varu a povaríme na strednom ohni asi 4 - 5 minút. Teplota hotového sirupu by mala byť 120°C . ak nemáte teplomer vyskúšajte toto.. Vezmite za čajovú lyžičku sirupu a nakvapkajte ho do studenej vody. Ak môžete z hmoty vytvarovať mäkkú guľku, potom je sirup pripravený. Sirup odstavíme z ohňa.
6. Krok
Zatiaľ čo sa sirup pripravuje, súčasne vyšľahajte šľahačom bielka. Hneď ako sa hmota na trojnásobok pridajte po častiach vanilkový cukor a citrónovú šťavu, bez toho, aby ste prestali šľahať.
7. Krok
Potom nalejte sirup tenkým prúdom, bez toho, aby ste prestali šľahať ďalších 6-7 minút. Krém by sa mal ukázať ako vzdušný so stabilnými vrcholmi.
8. Krok
Krém preložíme do cukrárskeho vrecka a naplníme ním hotové trubičky. posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme ovocím .
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3697 videní