- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Čokoládová roláda so smotanovým krémom
Čokoládová roláda so smotanovým krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 4 vajcia
- 80 g práškového cukru
- 80 g hladkej múky
- 2 lyžice kakaa
- 1/4 lyžičky prášku do pečiva
- Plnka:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 100 g horkej čokolády
- 200 g mascarpone
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr spojte šľahačku s nalámanou čokoládou a zohrejte . Čokoláda by mala byť úplne rozpustená a zmiešaná do homogénnej hmoty so smotanou. Teraz vložte misku do chladničky a nechajte ju tam, kým úplne nevychladne.
2. Krok
Teraz začnite robiť piškótu . Najskôr vyšľahajte vajcia s cukrom v hlbokej miske kým nebudú nadýchané a vzdušné.
3. Krok
Do nadýchanej vaječnej hmoty pridáme múku, kakao a sódu. Všetko jemne stierkou premiešame .Premiešavajte zdola nahor, aby bolo cesto nadýchané.
4. Krok
Plech (27 * 35cm) vyložte papierom na pečenie a vylejte naň pripravené čokoládové cesto. Rovnomerne ho rozotrite po celej ploche. Vložte plech na 15 minút do rúry predhriatej na 180 °C. Ak mierne zatlačíte na piškótu prstami , hotová piškóta sa vráti do pôvodnej polohy.
5. Krok
Hotový piškótu vyberte z rúry, zrolujte ju aj s papierom a zabaľte do vlhkej utierky. Chladíme 30 minút.
6. Krok
Kým sa piškóta chladí, pripravte si krém. Vychladnutú čokoládovú hmotu vyšľaháme pomocou šľahača na hustý krém. Potom vmiešame mascarpone izbovej teploty.
7. Krok
Piškótu rozrolujeme a zbavíme papiera. Piškótu môžete pokvapkať sirupom alebo kávou a rozotrieme 3/4 krému.. Potom opäť zrolujeme a zvyšným krémom potrieme celý povrch rolády.. odložíme do chladničky aspoň na dve hodiny.
8. Krok
Vrch dozdobme podľa fantázie..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
688 videní