- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Dierkovaný koláč
Dierkovaný koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 55min
Suroviny
- 5 vajec
- 150 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 200 ml oleja
- 300 ml mlieka
- 300 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- Krém:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 200 g čokolády na varenie
Postup prípravy
1. Krok
Z bielkov a vanilkového cukru vymiešame tuhý sneh.
2. Krok
Vyšľahajte žĺtky s cukrom, kým sa cukor nerozpustí, potom pridajte olej a mlieko. Pridajte múku a prášok do pečiva a dobre premiešajte šľahačom. Stierkou primiešame sneh z bielkov.
3. Krok
Nalejeme na plech ktorý si buď vyložíme s papierom na pečenie , alebo ho vymastíme a vysypeme múkou, s rozmermi 35 x 24 cm a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C asi 25 minút. Upečenú piškótu popicháme rúčkou varechy.
4. Krok
Smotanu na šľahanie zahrejte do varu a pridajte čokoládu nalámanú na kocky. Miešajte, kým sa neroztopí a nalejte na piškótu tak, aby sa najskôr vyplnili otvory a až potom povrch koláča. Dáme potom koláč do chladničky vychladiť..
Priemerné hodnotenie receptu
(2.7 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2214 videní