Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rebarborový koláč s orechovou pusinkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rebarborovy kolac s orechovou pusinkou.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
eatsmarter.de
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 200 g masla
  • 4 vajcia
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 450 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 1 prášok do pečiva
  • 1/2 lyžičky citrónovej kôry
  • 120 ml mlieka
  • 750 g rebarbory
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 75 g mletých orechov (lieskové alebo vlašské) alebo mandlí
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na cesto vyšľaháme ručným šľahačom pri nízkych otáčkach 200 g mäkkého masla . Oddeľte vajcia. Do masla po častiach pridáme vaječné žĺtky a 70 g cukru aj vanilkový cukor. Zmiešame si hladkú múku , štipku soli, prášok do pečiva a citrónovú kôru. Do maslovej zmesi postupne vmiešavajte múkovú zmes a mlieko, aby vzniklo hladké a roztierateľné cesto. Toto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a uhladíme. 25 x 30

2. Krok

Rebarboru očistite a umyte a dobre osušte. Nakrájajte na kúsky veľké asi 2 cm a premiešajte so škrobom. Rovnomerne rozdeľte na cesto a posypte trochou cukru . Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 200 ° C (rúra s ventilátorom na 180 ° C; plyn: stupeň 3) asi 40 minút.

3. Krok

Medzitým si na pusinku vyšľaháme sneh z bielkov so štipkou soli. Postupne pridávajte zvyšný cukor a pokračujte v šľahaní, kým nebude zmes lesklá a pevná. Potom vmiešame mleté orechy.. Na koláč natrieme pusinkovú zmes, a pečieme ďalších 5–10 minút, kým pusinka nezhnedne. Vyberte, nechajte vychladnúť a podávajte nakrájaný na kúsky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2.3 / 5)

6 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5018 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.