- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Rebarborový koláč s orechovou pusinkou
Rebarborový koláč s orechovou pusinkou
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 200 g masla
- 4 vajcia
- 150 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 450 g hladkej múky
- štipka soli
- 1 prášok do pečiva
- 1/2 lyžičky citrónovej kôry
- 120 ml mlieka
- 750 g rebarbory
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 75 g mletých orechov (lieskové alebo vlašské) alebo mandlí
Postup prípravy
1. Krok
Na cesto vyšľaháme ručným šľahačom pri nízkych otáčkach 200 g mäkkého masla . Oddeľte vajcia. Do masla po častiach pridáme vaječné žĺtky a 70 g cukru aj vanilkový cukor. Zmiešame si hladkú múku , štipku soli, prášok do pečiva a citrónovú kôru. Do maslovej zmesi postupne vmiešavajte múkovú zmes a mlieko, aby vzniklo hladké a roztierateľné cesto. Toto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a uhladíme. 25 x 30
2. Krok
Rebarboru očistite a umyte a dobre osušte. Nakrájajte na kúsky veľké asi 2 cm a premiešajte so škrobom. Rovnomerne rozdeľte na cesto a posypte trochou cukru . Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 200 ° C (rúra s ventilátorom na 180 ° C; plyn: stupeň 3) asi 40 minút.
3. Krok
Medzitým si na pusinku vyšľaháme sneh z bielkov so štipkou soli. Postupne pridávajte zvyšný cukor a pokračujte v šľahaní, kým nebude zmes lesklá a pevná. Potom vmiešame mleté orechy.. Na koláč natrieme pusinkovú zmes, a pečieme ďalších 5–10 minút, kým pusinka nezhnedne. Vyberte, nechajte vychladnúť a podávajte nakrájaný na kúsky.
Priemerné hodnotenie receptu
(2.3 / 5)
6 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5018 videní