Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládová Rapsódia

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
A okoladova rapsadia.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
dilajla-svatarica.blogspot.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 1 šálka hnedého cukru (200 ml)
  • 1 šálka polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1/2 šálky kakaa
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1/4 šálky oleja
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/4 šálky horúcej vody
  • Višňová vrstva:
  • 1 pohár višní
  • 50 g cukru
  • 40 g Gustinu alebo zlatého klasu
  • trošku škorice
  • Prvý krém:
  • 200 g tmavej čokolády
  • 350 ml smotany na šľahanie
  • Druhý krém:
  • 200 g mliečnej alebo bielej čokolády
  • 350 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

pripravíme si cesto: Zmiešajte všetky suché prísady v jednej miske a všetky mokré prísady (okrem horúcej vody) v inej miske. Potom postupne pridávame mokré suroviny k suchým, keď ich spojíme, miešame ich 2 min.

2. Krok

Prilejeme vriacu vodu premiešame a nalejeme do formy s priemerom (26 centimetrov), ktorá je vopred natretá maslom a vysypaná múkou.. Pečieme na 170°C asi 45 minút.

3. Krok

Višňová vrstva: Višne scedíme, vmiešame všetky vyššie uvedené ingrediencie do višňovej šťavy a varíme, kým nevznikne krémová zmes, do ktorej nakoniec pridáme višne ktoré si predtým rozmixujeme..

4. Krok

Prvý krém: Pripravte v miske 200 g tmavej čokolády nalámanej na kocky, povarte 150 ml sladkej smotany a polejte čokoládu smotanou, nechajte chvíľu postáť a potom dobre premiešajte , aby sa čokoláda rozpustila. Zvyšok smotany vyšľahajte do tuha a postupne pridávajte k rozpustenej čokoláde..

5. Krok

tak isto si pripravíme druhý krém..

6. Krok

na piškótu najskôr dáme višňovú vrstvu a potom krém z horkej čokolády , ktorý zalejeme krémom z čokolády mliečnej..a odložíme do chladničky najlepšie na noc alebo na pár hodín.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

498 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.