- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Vyprážaná cuketa v cesnakovom cestíčku
Vyprážaná cuketa v cesnakovom cestíčku
- Kusov: 20
- Porcií: 3
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 2 cukety
- 3 lyžice oleja
- 2 lyžice hladkej múky
- Cestíčko:
- 1 vajce
- 0,5 lyžičky cesnakového prášku
- 2 lyžice hladkej múky
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti.
- 2 lyžice mlieka
- Omáčka:
- 60 g kyslej smotany
- 1 strúčik cesnaku
- trochu kôpru
- 1 lyžica majonézy
- mleté čierne korenie a soľ
Postup prípravy
1. Krok
V miske zmiešajte kyslú smotanu, majonézu, kôpor nasekaný na drobno, cesnak pretlačený cez lis, ako aj soľ a korenie. všetko dobre premiešajte a nechajte v chladničke odležať..
2. Krok
Cuketu poriadne umyte. Mladú šupku nemusíte šúpať.. Potom ju osušíme, odkrojíme konce a nakrájame po dĺžke na rezy. Tyčinky by mali byť dostatočne dlhé, aby sa zmestili na panvicu, a nie príliš hrubé, aby sa mali čas dobre a rýchlo prepiecť.. cuketu nasoľte a nechajte odstáť..
3. Krok
Teraz pripravte cesto. Ak vizuálne vidíte, že jedno vajíčko na cesto nebude stačiť alebo je malé, vezmite si dve. Suchý cesnakový prášok môžete nahradiť 1 strúčikom čerstvého cesnaku, ktorý pretlačíte . Ak máte v omáčke dostatok cesnaku, potom nemusíte do cesta pridať cesnak vôbec.
4. Krok
V miske rozšľaháme vajíčko a mlieko. Pridajte múku (odporúčam ju preosiať cez sito, aby ste nemali hrudky) a dôkladne premiešajte, kým nebude cesto hladké . Do cesta pridajte suchý cesnak, soľ, korenie a znova premiešajte. Konzistencia by mala byť podobná ako na palacinkové cesto.
5. Krok
Každý kúsok cukety cukety obaľte zo všetkých strán v múke. V závislosti od veľkosti cukety budete možno potrebovať trochu viac múky. Ak chcete obaľovanie urýchliť, poradím cuketu vložiť do vrecka, pridať múku, vrecko zaviazať a dobre pretrepať. Tým sa múka rovnomerne rozloží na všetky cukety.
6. Krok
Potom cuketu namočte do cestíčka zo všetkých strán.
7. Krok
Na panvici zohrejte rastlinný olej. Cuketu vložíme priamo z misky s cestíčkom rovno do panvice.. a opekáme zo všetkých strán na strednom ohni do zlatista.
8. Krok
Hotové cukety dajte na papierové obrúsky, aby absorbovali prebytočný tuk.
9. Krok
Hotovú cuketu podávame s cesnakovou omáčkou..
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1542 videní