Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jednoduché medovníčky s krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jednoduche medovnicky s kremom.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 10
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 7min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 2 vajcia
  • 100 g masla
  • 160 g práškového cukru
  • 380 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 30 g medu
  • Krém:
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 400 g tvarohu alebo mascarpone
  • 4 lyžice práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na výrobu medového cesta vezmite veľký hrniec a zmiešajte v ňom vajíčka, cukor a med. Všetko dobre premiešajte. Potom pridáme maslo a zapálime. Za stáleho miešania zmes privedieme k varu a ihneď odstavíme z ohňa.

2. Krok

Ihneď pridajte prášok do pečiva a premiešajte. Hmota začne peniť a expandovať. Teraz nechajte túto hmotu vychladnúť na izbovú teplotu.

3. Krok

Múku preosejte cez sito. Potom ju pridajte do medovej zmesi a vypracujte cesto. Nie je potrebné pridávať múku navyše, inak bude cesto hutnejšie a ťažšie. Trochu sa vám cesto bude lepiť na ruky. Malo by to tak byť. Cesto vložte do vrecka a dajte do chladničky na 1-2 hodiny.

4. Krok

Cesto rozvaľkajte na hrúbku 0,3-0,4 cm a vykrajujte z neho tvary na veľkosť koláčov, ktoré chcete dostať. Trochu ich popichajte vidličkou, aby sa pri pečení nenafúkli. Je najvhodnejšie ihneď vyvaľkať na papier na pečenie, aby sa s ním neskôr polotovary preniesli na plech. Plech vložíme na niekoľko minút do rúry predhriatej na 180 °C. Stačí pár minút cca 6 - 7

5. Krok

Na prípravu krému vyšľahajte smotanu s obsahom tuku najmenej 33% s práškovým cukrom. Zapnite šľahač najskôr na nízke otáčky, aby sa cukor rozpustil. Potom zapnite maximálnu rýchlosť a šľahajte, kým nezískate nadýchaný krém. Potom pridajte tvaroh alebo mascarpone a vyšľahajte krém..

6. Krok

Pomocou cukrárskeho vrecka nastriekajte krém na polovicu pripravených plátov ..

7. Krok

Potom prikryte druhou polovicou a na vrch rovnakým spôsobom naneste krém. Koláče vložte do škatule, aby boli zakryté a niekoľko hodín chlaďte. Je to nevyhnutné, aby vlhkosť z krému nevyšla do vzduchu, ale nasiakli ňou medovníčky .

8. Krok

Hotové koláče perfektne držia tvar, ale stávajú sa veľmi krehkými a mäkkými. Ozdobte ich podľa svojej fantázie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

407 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.