- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Jednoduché medovníčky s krémom
Jednoduché medovníčky s krémom
- Kusov: 10
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 7min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 2 vajcia
- 100 g masla
- 160 g práškového cukru
- 380 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 30 g medu
- Krém:
- 400 ml smotany na šľahanie
- 400 g tvarohu alebo mascarpone
- 4 lyžice práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Na výrobu medového cesta vezmite veľký hrniec a zmiešajte v ňom vajíčka, cukor a med. Všetko dobre premiešajte. Potom pridáme maslo a zapálime. Za stáleho miešania zmes privedieme k varu a ihneď odstavíme z ohňa.
2. Krok
Ihneď pridajte prášok do pečiva a premiešajte. Hmota začne peniť a expandovať. Teraz nechajte túto hmotu vychladnúť na izbovú teplotu.
3. Krok
Múku preosejte cez sito. Potom ju pridajte do medovej zmesi a vypracujte cesto. Nie je potrebné pridávať múku navyše, inak bude cesto hutnejšie a ťažšie. Trochu sa vám cesto bude lepiť na ruky. Malo by to tak byť. Cesto vložte do vrecka a dajte do chladničky na 1-2 hodiny.
4. Krok
Cesto rozvaľkajte na hrúbku 0,3-0,4 cm a vykrajujte z neho tvary na veľkosť koláčov, ktoré chcete dostať. Trochu ich popichajte vidličkou, aby sa pri pečení nenafúkli. Je najvhodnejšie ihneď vyvaľkať na papier na pečenie, aby sa s ním neskôr polotovary preniesli na plech. Plech vložíme na niekoľko minút do rúry predhriatej na 180 °C. Stačí pár minút cca 6 - 7
5. Krok
Na prípravu krému vyšľahajte smotanu s obsahom tuku najmenej 33% s práškovým cukrom. Zapnite šľahač najskôr na nízke otáčky, aby sa cukor rozpustil. Potom zapnite maximálnu rýchlosť a šľahajte, kým nezískate nadýchaný krém. Potom pridajte tvaroh alebo mascarpone a vyšľahajte krém..
6. Krok
Pomocou cukrárskeho vrecka nastriekajte krém na polovicu pripravených plátov ..
7. Krok
Potom prikryte druhou polovicou a na vrch rovnakým spôsobom naneste krém. Koláče vložte do škatule, aby boli zakryté a niekoľko hodín chlaďte. Je to nevyhnutné, aby vlhkosť z krému nevyšla do vzduchu, ale nasiakli ňou medovníčky .
8. Krok
Hotové koláče perfektne držia tvar, ale stávajú sa veľmi krehkými a mäkkými. Ozdobte ich podľa svojej fantázie..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
407 videní