- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Paganini rezy
Paganini rezy
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- Cesto x 3:
- 6 bielkov
- 100 g mletých lieskvých orechov
- 6 lyžíc práškového cukru
- Krém:
- 18 žĺtkov
- 200 g cukru
- 250 g čokolády na varenie
- 250 g margarínu alebo masla
- Krém2:
- 450 ml mlieka
- 5 lyžíc zlatého klasu
- 5 lyžíc cukru
- 125 g margarínu alebo masla
Postup prípravy
1. Krok
Z bielkov vymiešame tuhý sneh. Počas miešania postupne pridávame cukor a vareškou zľahka vmiešame pomleté lieskové oriešky. Pečieme vo forme 32 x 34 cm vystlanej papierom na pečenie pri teplote 180 °C asi 20 minút. Postup zopakujte ešte dvakrát. Rozkrojte každú piškótu na polovicu , aby ste získali 6 plátov.
2. Krok
Prvý krém: V parnom hrnci vymiešame žĺtky a cukor. Odstavíme z ohňa a pridáme nasekanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Do vychladnutého pridáme pripravený margarín izbovej teploty a dobre prepracujeme.
3. Krok
Druhý krém: Zlatý klas a cukor rozmiešame s trochou mlieka a povaríme vo zvyšku mlieka. Miešajte do zhustnutia, potom nechajte vychladnúť. Povrch zakryte fóliou, aby sa nevytvorila kôra. Za studena pridajte pripravený margarín alebo maslo izbovej teploty. Krém 1 a 2 spojíme do jedného šľahaním a každú piškótu natrieme krémom a na poslednú dáme krém alebo čokoládovú polevu Dozdobíme podľa fantázie.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
562 videní