- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Karamelové kocky
Karamelové kocky
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- Cesto:
- 140 g hladkej múky
- 50 g práškového cukru
- 110 g masla
- 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
- štipka soli
- Slaný karamel:
- 200 g hnedého cukru
- 80 g javorového alebo kukuričného sirupu
- 400 g sladeného kondenzovaného mlieka
- 110 g masla
- 1/2 lyžičky soli
- Čokoládová poleva:
- 200 g čokolády na varenie
- 1 lyžica oleja
Postup prípravy
1. Krok
Plech 20 x 20 vystelieme papierom na pečenie .
2. Krok
Maslo izbovej teploty vyšľaháme, kým nie je krémové a bledé. Pridajte cukor, vanilkový extrakt a soľ. Všetko spolu vyšľaháme.
3. Krok
K maslovej zmesi preosejte múku. Jemne premiešajte kuchynským robotom alebo stierkou. Cesto natlačíme prstami na dno formy na pečenie. Uhlaďte ho zadnou stranou lyžice a poriadne nahusto popichajte vidličkou. Plech umiestnite na 10 minút do chladničky.
4. Krok
Predhrejte rúru na 160°C Plech vložte do predhriatej rúry a pečte 25-30 minút. Upečený základ nechajte vychladnúť.
5. Krok
SLANÝ KARAMEL. Na panvici rozpustíme maslo, sirup a soľ. Pridajte kondenzované mlieko a privedieme do varu a za stáleho miešania varíme 4 minúty. Hustá zmes by mala po prejdení dna vareškou mala zanechať stopu.. Ako keď varíte džem..
6. Krok
S týmto krémom zalejeme základ a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
7. Krok
čokoládový poleva: Pripravte si vodný kúpeľ . Roztopíme na ňom nasekanú čokoládu. Vmiešame olej a potom polevu nalejeme na karamel. ak chcete môžete čokoládu posypať hrubozrnnou soľou.. Koláč ochlaďte asi 10 minút pri izbovej teplote.
8. Krok
Keď čokoláda zatuhne nakrájame na porcie nožom namočeným v teplej vode..
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1501 videní