- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Švajčiarska roláda
Švajčiarska roláda
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 35min
Suroviny
- 7 vajec
- 1 vanilkový cukor
- 50 g masla
- 7 lyžíc cukru
- 7 lyžíc hladkej múky
- 40 g kakaa
- 1 prášok do pečiva
- 7 lyžíc horúcej vody
- Krém:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 250 g mascarpone
- 1 vanilkový cukor
- 50 g práškového cukru
- Poleva:
- 120 g čokolády na varenie
- 50 g masla
- 1 lyžica medu
- 1 lyžica oleja
Postup prípravy
1. Krok
Bielky vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Zmäknuté maslo a cukor dobre vymiešame a po jednom pridávame žĺtky. Pridáme zmiešanú múku s kakaom a práškom do pečiva a horúcu vodu a ešte trochu premiešame. Nakoniec vareškou zľahka vmiešame sneh z bielkov. Pečieme na plechu s rozmermi 40 x 34 cm s papierom na pečenie pri teplote 180 °C 10 - 12 minút. Horúcu piškótu zvinieme spolu s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
2. Krok
Vyšľaháme tuhú šľahačku. Zvlášť vymiešame mascarpone, vanilkový a práškový cukor. Postupne pridávame po lyžiciach šľahačku a jemne premiešame. Piškótu rozvinieme, stiahneme papier, natrieme krémom a znova zvinieme.
3. Krok
Čokoládu s maslom, medom a olejom rozpustíme na najmenšom ohni za stáleho miešania do hladka. Trochu vychladíme a nalejeme na roládu.
Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2036 videní