- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - zákusky
 - Švajčiarska roláda
 
Švajčiarska roláda
          - Kusov: 1
 - Porcií: 10
 - Čas Prípravy: 20min
 - Varenie: 15min
 - Hotové Za: 35min
 
Suroviny
- 7 vajec
 - 1 vanilkový cukor
 - 50 g masla
 - 7 lyžíc cukru
 - 7 lyžíc hladkej múky
 - 40 g kakaa
 - 1 prášok do pečiva
 - 7 lyžíc horúcej vody
 - Krém:
 - 200 ml smotany na šľahanie
 - 250 g mascarpone
 - 1 vanilkový cukor
 - 50 g práškového cukru
 - Poleva:
 - 120 g čokolády na varenie
 - 50 g masla
 - 1 lyžica medu
 - 1 lyžica oleja
 
Postup prípravy
1. Krok
Bielky vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Zmäknuté maslo a cukor dobre vymiešame a po jednom pridávame žĺtky. Pridáme zmiešanú múku s kakaom a práškom do pečiva a horúcu vodu a ešte trochu premiešame. Nakoniec vareškou zľahka vmiešame sneh z bielkov. Pečieme na plechu s rozmermi 40 x 34 cm s papierom na pečenie pri teplote 180 °C 10 - 12 minút. Horúcu piškótu zvinieme spolu s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
2. Krok
Vyšľaháme tuhú šľahačku. Zvlášť vymiešame mascarpone, vanilkový a práškový cukor. Postupne pridávame po lyžiciach šľahačku a jemne premiešame. Piškótu rozvinieme, stiahneme papier, natrieme krémom a znova zvinieme.
3. Krok
Čokoládu s maslom, medom a olejom rozpustíme na najmenšom ohni za stáleho miešania do hladka. Trochu vychladíme a nalejeme na roládu.
Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2439 videní